ERZURUMSPOR BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Erzurumspor basın toplantısı düzenledi. Yeni Teknik Direktör Hakan Kutlu, deprem sonrası ilk kez Erzurumspor adına kapsamlı bir basın toplantısında soruları yanıtladı. Toplantıya Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal ve basın katıldı.

Tarih: 23.03.2023 13:24 Güncelleme: 23.03.2023 13:26
ERZURUMSPOR BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Talha KOCA

 

Geçtiğimiz gün Erzurumspor, Hilton Otel’de basın mensuplarına yönelik yemek vererek, toplantı düzenledi. Organize edilen toplantıya, yaşanan depremden hemen sonra anlaşma sağlanan yeni teknik direktör Hakan Kutlu ve kulüp Başkanı Ahmet Dal katıldı. Düzenlenen toplantıda deprem sonrası kullanılamaz raporu verilen Kazım Karabekir Stadyumu ve takımın son durumu hakkında bilgi verildi.  Asrın Felaketi diye nitelendirilen deprem sonrası, kulübün yeni teknik direktörünü sadece sosyal medya hesaplarında ki paylaşımdan duyurduklarını hatırlatan Başkan Ahmet Dal, “Takımımız Antalya’da 2 haftalık bir kamp süreci yaşadı. Deprem felaketinin yaralarını sararken bir yandan da hayat devam ediyor. Özellikle futbol, yeniden toparlanmamız için, yeniden eski günlerimize dönmemiz için süre gerekiyor. Ne kadar normalleşiriz bilmiyorum. Biz hocamızla depremi yaşadıktan hemen sonra anlaştık. Pazartesi öyle bir sabaha uyandık ki, her şeyi sorgular bir gündü. Yaşanan büyük felaketten dolayı bir duyuru ve paylaşım yapamadık. Sonrasında liglerin ertelenmesiyle hocamız da 2 gün gecikmeli olarak geldi. Hocamızın geldiğini sadece sosyal medyadan yaptığımız paylaşımda duyurmuştuk. Bugün geldiğimiz noktada deprem sonrası tam gün 45 olmuş. Bu süre zarfında bir sezon başı olmasa bile devre arası kampı gibi Antalya’da bir kamp geçirdik. 2 tane hazırlık maçı oynadık. Tabi ki bu süre zarfında sezonun başından bugüne kadar hocamız göreve gelene kadar, Muzaffer Hocamız kulübün teknik sorumlusuydu. Ona ve ekibine takımımıza olan katkıları için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Deprem sonrasında üst üste gelen sıkıntılardan ve transfer yasağından dolayı gerçekleşen olumsuzluklardan bahseden Ahmet Dal, “Deprem hadisesi, transfer yasağı ve stadımızın içinde bulunduğu durum, bazı takımların ligden çekilmesi ve ekonomik sıkıntılar üst üste geldi. Biz bu hafta itibariyle şu an ki yönetim binamızın olduğu ve alt yapı tesislerinde bulunduğu binanın depreme dayanıklı olmadığı ve yakın zamanda kulüp personellerimiz ve sporcularımızın da bu binayı terk edeceğini ifadelim. Dün onursal başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu dile getirdi. Tesisimiz, stadımız ve ekonomik sıkıntılarımız gerçekten hepsi üst üste geliyor ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Pes etmeyeceğiz. Bu süreçte en büyük destekçimiz taraftarımız, camiamız ve değerli basın mensuplarımızdır.” diye ifade etti. 

Erzurum basını ile kez kapsamlı bir şekilde düzenlenen toplantıda tanışan Teknik direktör Hakan Kutlu “Bu buluşmayı aslında daha önce planlıyorduk ama depremden dolayı ertelemek zorunda kaldık. Aslında heyecanla bekliyorduk. Yerel medya hem kulüp için hem de şehir takımları için çok çok önemlidir. Daha önce Erzurumspor’dan 3 defa teklif almıştım. Ben ve ekibim bu tekliflere çok olumlu yaklaşmıştık. Ama son anda bazı pürüzlerden dolayı çalışma fırsatımız olmamıştı. Nasip bugüneymiş. En iyi zaman içinde bulunduğumuz zamandır. Çok güzel bir kamp dönemi geçirdik.  Bu dönemde 2 hazırlık maçı oynadık ve bu maçlarda oyuncularımızın lige başlangıcı açısından göstermiş oldukları performans bizim için çok önemliydi. 2 maçta da galibiyetle sonuç verdik. Alt yapı ile ilgili çalışmalarımız var. Alt yapıdan A takıma oyuncu katabilen çalışmalara yapıyor ama tabi süre ile ilgili bugünden bunları hayata geçirip önümüzdeki sene bu projeyi daha da detaylandırıp Erzurumspor’un potansiyelini hayata geçirmek istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Açıklamalar sonrasında gazetecilerin sorularıyla takımın son durumunu değerlendiren Başkan Ahmet Dal ve Teknik Direktör Hakan Kutlu, depremden dolayı kullanılamayan Kazım Karabekir Stadyumu için Keçiörengücü maçının Rize’de oynanmasını sağlayan Çaykur Rize Spor Başkanı İbrahim Turgut’a da teşekkür etti.