Erzurumspor başkanını arıyor

Mavi Beyazlı kulüpte endişeli bekleyiş sürerken, yakın zamanda kongre tarihinin açıklanacağı tahmin ediliyor.

Tarih: 09.06.2022 09:42
Erzurumspor başkanını arıyor

Sinan AYDIN

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da Ömer Düzgün ve yönetiminin görevi bırakma kararı alması sonrası gözler yeni Başkanın kim olacağına çevrilmiş durumda. Kulüpte bekleyiş sürerken, yakın zamanda kongra tarihinin açıklanması bekleniyor. Süper Lige çıkma şansını Play-Off'larda kaybede. BB Erzurumspor'da, mevcut başkan Ömer Düzgün görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

TOPLAM BORÇ 97 MİLYON TL

Önceki gün basın toplantısı düzenleyen Ömer Düzgün,  Onursal Başkan Mehmet Sekmen'e istifasını verdiğini, “Başkan Mehmet Sekmen’le görüşerek devam edemeyeceğim noktasında bilgisini verdim” diyerek duyurdu. Sezon değerlendirmesi yapamn Ömer Düzgün, bu süreçte ekonomik sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Bu takıma sezon sonunda borcumuz 17 milyon lira. 2021-2022 sezonunda 27 Haziran’dan sonra almış olduğumuz futbolcular ve giderler dahil olmak üzere toplam sezon sonundaki borcumuz 17 milyon liradır. Erzurumspor’un tarihindeki 17 milyon borçla bitirmiş tek sezonudur. Birer maaş yabancılara, ikişer maaş da yerli futbolcularımıza borcumuz var. Geçmişten kalan takımın borcu ise 3,5 milyon Euro da tahtada kapalı borcumuz var. Toplamdaki borcumuz 97 milyon lira” diye konuştu.

“GÖREVE DEVAM EDEMEYECEĞİM”

Basın toplantısında kongrede aday olmayacağını ve görevi bırakacağını ifade eden Düzgün, “Çok istedik ama olmadı. Yönetim olarak başarıya ulaşmak için elimizden geleni yaptık. Başkan Mehmet Sekmen’le görüşerek devam edemeyeceğim noktasında bilgisini verdim. Göreve devam edemeyeceğim demek takımı yarın bırakacağım anlamına gelmiyor. Başkanımız Sekmen bey; Sen fikrini açıkla, takımımıza sahip çıkacak, yönetebilecek var ise gelsinler kongrede ne gerekiyorsa yapılır dedi. Bende elimden geleni yapacağım. Kongrede aday olmayacağım ve görevi bırakacağımı ifade etmek istiyorum. İyi niyetimiz karşılık bulmadı. Başarısızlığı sadece yönetimde ve futbolcularda aramamak lazım. Taraftar 'yönetim istifa' dedi, buyurun istifa, biz yokuz” şeklinde konuşmuştu.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Onursal Başkan Mehmet Sekmen'in yeni kulüp başkanı nın kim olacağına yakın zamanda karar vermesi bekleniyor. Sosyal medyada BB Erzurumspor Başkanlığı için İş İnsanı Avni Akdemir ismi gündeme getirilse de şuana kadar kulislerde bu bilgi doğrulatılamadı. Taraftarına büyük hayal kırıklığı yaratan BB Erzurumspor'da, Ağustos ayında liglerin başlayacak olması nedeniyle zaman sıkınısı da yaşanıyor. Kongre süreci yaşayacak olan kulüp, bu arada transfer sezonunu da sürdürecek. Muzaffer Bilazer ile devam etmesi beklenen kulüpte, Ömer Düzgün ve yönetimi de yeni başkan ve yönetim belirlenene kadar yardım ve desteğini sürdürecek. Büyüehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in BB Erzurumspor konusunda nasıl bir yıol haritası çizeceği merakla bekleniyor.