Erzurumspor düşme potasından şimdilik uzaklaştı

13’üncü sıraya yerleşen mavi beyazlı takım, Altınordu galibiyeti ile ilk yarının bitmesine 1 hafta kala düşme hattından şimdilik uzaklaştı.

Tarih: 20.12.2022 12:39
Erzurumspor düşme potasından şimdilik uzaklaştı

Sinan AYDIN

Erzurumspor Pazar günü karşılaştığı Altınordu’yu 2-1 yenerek puanını 20’ye yükseltti. 13’üncü sırada yer alan mavi beyazlı takım, bu sonuçla ilk yarının bitmesine 1 hafta kala düşme hattından şimdilik uzaklaştı. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmada mavi beyazlı ekibe 3 puan kazandıran gol Eren Tozlu’dan geldi. Boluspor maçıyla sezonun ilk yarısını deplasmanda tamamlayacak olan ekip iç sahada 3, toplamda ise 5’inci galibiyetini alarak küme düşme hattından sıyrıldı. 

SAHASINDA 11 PUAN KAZANDI

Çıktığı 17 maçında 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 de yenilgi alan Erzurumspor,  19 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü ve 20 puan topladı. Mavi Beyazlılar Erzurum’da oynadığı 8 maçta ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 de yenilgi aldı, 10 gol attı ve 10 golü de ağlarında buldu. Erzurumspor sahasında 11 puan kazandı. Dadaşlar, 8 maç ceza alan hocası Muzaffer Bilazer'in cezasını tamamlayıp kulübeye dönmesi sonrası katkısını gördü ve kötü gidişata dur diyerek şimdilik küme düşme potasından uzaklaştı. 

ERZURUMSPOR DÜNÜ İZİNLİ GEÇİRDİ

Spor Toto 1. Ligin 18. haftasında Altınordu'yu yenerek altın değerinde bir üç puan alan Erzurumsporlu futbolcular, dünü izinli geçirdi. Mavi Beyazlı takımda, Muzaffer hoca futbolcularına 1 gün izin verdi. Futbolcular bugün tvsislerde toplanarak topbaşı yapıp derenin son maçı olan Boluspor maçı hazırlıklarına başlayacaklar. Bu arada Ocak ayı yaklaştı, transfer tahtasının açılıp açılmayacağı da heyacanla beklenmeye başladı.  Kulübün Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı bir canlı yayında alacaklı futbolcularla konuşupm fiyatta indiirme gitmvlvrini istvyeceklerini, tahyatı açmk için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Taraftarlar, Sekmen başkanın bu açıklamaları sonrası umutlandı.