Erzurumspor galibiyeti kaçırdı

Erzurumspor deplasmanda çıktığı Manisa FK karşılaşmasını beraberlikle tamamlayarak puanını 14’e yükseltti.

Tarih: 21.11.2022 12:32 Güncelleme: 21.11.2022 12:32
Erzurumspor galibiyeti kaçırdı

Sinan AYDIN

Erzurumspor deplasmanda karşılaştığı Manisa FK karşılaşmasını beraberlikle tamamlayarak puanını 14’e yükseltti. İlk yarıda karşılıklı ataklar, ikinci yarıda ise pozisyonları harcayan ve şanssızlıkla da bir türlü gol bulamayan bir Erzurumspor vardı.

İKİ TARAF TA NET GOL POZİSYONLARINI DEĞERLENDİREMEDİ

İkinci yarıda son 30 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında iyi mücadele eden Erzurumspor, bitrtürlü gol yollaronda başarılı olamadı ve 1 puanla yetindi. Maçta, Erzurumspor kadar Manisa FK'da net gol pozisyonlarından yararlanamadı.

OLANARE EN KÖTÜ YABANCI TRANSFER 

Erzurumspor'da forvet diye alınan Olanare, taraftara saç baş yoldurmaya devam etti. Takımın en kötü yabancı forvet transferi konusunda spor kamuoyunun hemfikir olduğu Olanare, tahtanın açılması sonrası ilk gönderilecekler arasında ilk sırada bulunuyor. Erzurumspor - Manisa FK maçını Tarık Güldal yönetti. Murat Temel’in birinci, Ferdi Karadoruk’un ikinci yardımcı hakem olarak görevlendirildiği maçta Özgür Reha Alıcı dördüncü hakemliği üstlendi. Karşılaşmada, Mehmet Kaya gözlemci, Murat Yamak ve Ercan Tağ temsilci olarak bulundu. Karşıyalşamada Erkan Engin VAR, Onur Özütoprak AVAR’da görev yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR

33. dakikada Eren’in sağ kanattan ortaladığı topa altı pas içerisinde Rosheuvel’in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin üstünden auta çıktı.

45+2. dakikada Eren’in pasında ceza sahası içi solunda topla buluşan Shala’nın şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden dışarıya çıktı.

52. dakikada Manisa FK’nın atağında Prib’in pasıyla ceza yayının hemen önünde topla buluşan Nizamettin’in gelişine sert vuruşunda kaleci Göktuğ, son anda dokunarak gole izin vermedi.

63. dakikada Erzurumspor FK’nın kullandığı serbest vuruşun ardından ceza sahası içerisinde Stark ile Mustafa Yumlu arasında çıkan tartışmada Stark, rakibine yaptığı centilmenlik dışı hareket sonrası kırmızı kartla cezalandırılarak oyun dışına gönderildi.

86. dakikada Nizamettin’in havadan ara pasında savunmanın arkasına sarkarak ceza sahası içerisinde topla buluşan Adem’in kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşta, meşin yuvarlak direğin hemen üstünden dışarıya çıktı.

90+2.dakikada Gakpa’nın sol kanat son çizgiden ortaladığı topa penaltı noktası yakınlarında Adem’in gelişine vuruşunda, top az farkla direğin üzerinden dışarıya gitti.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Mümin Özkasap

HAKEMLER: Tarık Güldal xx, Murat Temel xx, Ferdi Karadoruk xx

MANİSA FK: Birkan xx, Muhammet Taha xx, Ba xx, Domgjoni x (Burak dk. 33 xx), Çağrı xx, Nizamettin xx, Stark x, Prib x (Gakpa dk. 60 xx), Batuhan x (Kadir Kaan dk. 68 xx), Diallo xx, Adem x

YEDEKLER: Ömer, Selim, Grezda, Mert, Fırat, Berat Haroun, Oktay

TEKNİK DİREKtör: Levent Eriş

ERZURUMSPOR FK: Göktuğ xx, Orhan x, Mustafa Akbaş x, Mustafa Yumlu xx, Cengizhan x, Estrela xx, Hasek x, Olanare ?, Shala xx (Alican dk. 84 ?), Rosheuvel xx (Muhammed Furkan dk. 73 x), Eren xx

YEDEKLER: Rıdvan Oğuzhan, Ufuk, Hasan Batuhan, Sefa, Özgür, Bergdich, Eyüp, Yakup

TEKNİK DİREKtör: Muzaffer Bilazer

KIRMIZI KART: Stark (dk. 63) (Manisa FK)

SARI KARTLAR: Shala, Mustafa Yumlu, Muhammed Furkan (Erzurumspor FK), Domgjoni (Manisa FK)

LEVENT ERİŞ: ERZURUM GERÇEKTEN ÇOK TECRÜBELİ BİR TAKIM

Maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında açıklamalarda bulundular. Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Levent Eriş, “İlk devresi ve ikinci devresi ayrı ayrı olan, ilk devresi bizim hiç istediğimiz tarzda oynanmasını beklemediğimiz bir yarı oldu. Aksiyon anlamında hiçbir şey üretmediğimiz bir ilk yarı vardı. Talihsiz bir sakatlık, mecburi yer değişiklikleri ikinci devresi çok farklı bir takım olarak sahaya çıktık. 11-11 iken de çok coşkulu başlamıştık. Kenar oyunlarıyla oynamaya çalışıp pozisyonlar ürettik. 57. dakikada 10 kişi kaldık. O zaman kimliğimizin bu kadar değişiklik gösterdiği, oyuncularımın bu kadar şahsiyet ortaya koymalarını açıkçası gururla izledim. O yüzden 10 kişi iken 40 dakika boyunca yakaladığımız, kaçırdığımız goller var. Müthiş baskılı oynadık. Rakibe duran top haricinde pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. Bu akıtılan terin karşılığı galibiyetti. 10 kişi kalmış bir takımın bu mücadelesinin neticesi galibiyet olmalıydı. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Erzurum gerçekten çok tecrübeli bir takım. Ona rağmen biz her bölümde rakipten üstün oynadığımızı düşünüyorum. Kazanılmadı ama kaybedilmedi de. Ben oyuncularımı bu yüzden tebrik ediyorum” dedi.

MUZAFFER BİLAZER: KEYİFLİ BİR MAÇ OLDU

Maçı değerlendiren Erzurumspor FK Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer ise “Bu maç Manisa FK’nın yukarılara tutunma maçı, bizim ise aşağılardan kurtulma maçıydı. Sonuç itibariyle her iki takımın istediği de olmadı ama keyifli bir maç oldu. Özellikle ilk yarı oyun üstünlüğü Manisa’daydı ama pozisyon üstünlüğü bizdeydi. Orada maçı koparabilirdik. İkinci yarıda her iki takım da ciddi pozisyonlar buldu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra biraz daha risk almaya çalıştık. O an yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. 1 puan deplasman şartlarında iyi olsa da bugünkü oyuna bakınca bir kayıp gibi duruyor. Gelecek hafta içeride Bandırma maçımız var. O maçı kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.