Erzurumspor gerçek kimliğine kavuştu

Spor otoriteleri ve taraftarlar, Erzurumspor'un FK olarak gerçek kimliğine kavuştuğunu savunuyor. Transfer tahtasının mutlaka açılması gerektiği görüşü hakim, '' aksi halde takım için felaket olur '' yorumu yapılıyor.

Tarih: 05.08.2022 12:09
Erzurumspor gerçek kimliğine kavuştu

Sinan AYDIN

Büyüehir Belediye Erzurumspor isminin başından Büyükşehir Belediye ibaresi kaldırılarak Erzurumspor FK olması, camiada büyük sevinçle karşılandı. Özelikle taraftarlar, Erzurumspor'un  gerçek kimliğine kavuştuğunu savunuyor. BB Erzurumspor Olağanüstü Kurul toplantısında, 72 üyenin kullandığı oy ile Ahmet Dal Erzurumspor FK'nın ilk başkanı oldu. Protokolün ve çok sayıda Erzurumsporlu taraftarın katıldığı toplantı sonunda Ahmet Dal tebrikleri kabul etti.

TAHTA AÇILMAZ İSE TAKIM BORCU İLE BİRLİKTE İKİNCİ LİGE DÜŞER

Zorlu bir dönemden geçtiklerini ama bu dönemi başarılı bir şeklide atlatacaklarını belirten Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal'ın konuşmalarında ifade ettiği gibi tahtanıon açılması beklenior. Mavi Beyazlı taraftarlar, '' Tahta açılmaz ise asıl felaket o zaman yaşanır. Takım bu kadro ile ikinci lige düşer, borç ta katlanır. Böyle olursa da takımın felaketi olur. O nedenle tahta mutlaka açılmalı, gerekirse ihtiuyaç olan bölgelere transfer yaılarak bu sezon için küme düşmemeye oynamalı. Ancak eğer tahta açışlmaz ise takım bporcu ile birlikte ikinci lige düşer'' uyarısında bulundular.

''BU SEZON TOPARLANMA SEZONU OLACAK''

Başkan Dal, kongere yaptığı konuşmada şunları söylemişti: " Bu sezon toparlanma sezonu olacak. Ciddi bir borcumuz var ve transfer tahtamız kapalı. Bunu çözmek için bugüne kadar sürdürdüğümüz mücadeleyi yine sürdüreceğiz. 8 Eylül son transfer gününe kadar mücadelemiz sürecek. Bu dönem borçlarımızı kapattığımız, nefes alabileceğimiz bir gelecek planı hazırladığımı tesislerimizin eksiklerini giderdiğimiz kurumsallaşmaya daha çok zaman harcadığımız, huzurlu yarınların temelini attığımız bir sezon olacak. Alt yapıdaki genç kardeşlerimizin gururla formamızı temsil ettikleri ve arkalarından gelecek olan gençlere ilham kaynağı olacakları sezon olacak. Futbol bir kaybetme ve kazanma oyunu, bu sezonda kazanıp sevineceğiz. Kaybettiğimiz maçlara da üzüleceğiz. Üzerimize ateşten bir gölek giyerek bu zorlu yolculuğa çıktık. Erzurumspor’a ve Erzurumlulara hayırlı olmasını diliyorum.