Erzurumspor taraftarını üzmeye devam ediyor

Taraftarlarını üzmeye devam eden Erzurumspor, 8’inci maçında 3’üncü yenilgisini aldı. Bu sezon iç sahada ilk kez kaybeden ekip 2 galiyet ve 3 beraberlikle 9 puan toplayabildi.

Tarih: 18.10.2022 11:08
Erzurumspor taraftarını üzmeye devam ediyor

Sinan AYDIN

Erzurumspor evinde Bodrumspor’a 2-1 yenilerek, iç sahada ilk mağlubiyetini aldı ve 9 puanda kaldı. Mustafa Akbaş’ın attığı gol sonrasında sahada gerçek kimliğine dönen mavi beyazlı ekip, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Taraftarlarını üzmeye devam eden Erzurumspor, 8’inci maçında 3’üncü yenilgisini aldı. Bu sezon iç sahada ilk kez kaybeden ekip 2 galiyet ve 3 beraberlikle 9 puan toplayabildi. Attığı 9 gole karşılık kalesinde 12 gol gören mavi beyazlılar eksi 3 averajla son sezonların en kötü performansını gösterdi.

HAKEM ZAMANIMIZI ÇALDI

Maçın büyük bölümünde iyi bir yönetim gösteren Hakem Oğuzhan Çakır, karşılaşmanın son on dakikasında fiyasko bir yönetim gösterdi. 10 dakikayı aşkın bir süre duran oyunda sadece 6 dakikalık kesintiyle geçen dönemi süreden kabul eden Hakem tepki topladı. Çakır maçın başından itibaren süreden çalan rakip takım kalecisi Diago’dan ise kartlarını esirgedi.

İLK YARI OLUMSUZ BİR GÖRÜNTÜ VERDİK

Erzurumspor üst üste aldığı iki galibiyet sonrası 3 puan hedefiyle çıktığı Bodrumspor maçının ilk yarısında oldukça olumsuz bir görüntü verdi. Bahada adeta yokları oynayan ekipte pas hataları öne çıkarken, Kaptan Mustafa Yumlu boş pozisyonlarda 5 topu rakip takıma teslim etti. Defansın ağır, orta sahanın ise yok görüntüsü verdiği mavi beyazlı ekip sahada sadece top gezdirdi.

İSTEKSİZ OYUN

Erzurumspor ilk yarıda isteksiz bir oyun sergiledi. Koşmayan, topu rakip takıma verdikten sonra defansa çekilen ekipte öne çıkan futbolcu yoktu. Ciddi bir formsuzluğun gözlendiği takımda, ilk yarıda birkaç pozisyon dışında topa ayağı değmeyen Martin Hasek ve Süleyman Koç’un niçin sahada tutulduğu anlaşılamadı. 

2 GOLE SEYİRCİ KALINDI

Mavi beyazlı ekip ilk yarıda Bodrumspor kalesinde baskı kuramadı. Tezahüratların bile ateşleyemediği mavi beyazlı ekip 45 dakika boyunca amatör takımların bile yapmayacağı hataları yaptı. Ekipte koşan futbolcu yoktu. Rakibin oyunun seyretmekle yetinen mavi beyazlılar kalelerinde gördükleri 2 gole sadece seyirci kaldılar.

MOTİVASYON EKSİKLİĞİ

Erzurumspor’da ilk yarıda futbolcuların motivasyon eksiklikleri göze çarparken, takımın taktiksiz bir oyun sergilemesi dikkat çekti. Oyunu kurgulayamayan, rakip takım ataklarını önlemekte yetersiz kalan takım hücum organizasyonu gerçekleştiremedi. Mustafa Yumlu’nun oyun açılışını yaptığı takımda kimin nerede oynadığı da belli olmadı. Kaleci Göktuğ’da bu sezonun en kötü performansını sergiledi.    Bir kesim taraftarın ise 2’inci gol sonrasında stadı terk etmesi de bir tepki mesajı oldu.

BODRUMSPOR SKORU KORUMAYA OYNAMASA İKİNCİ YARI 5 ATARDI

Bodrumspor, ikinci yarı skoru korumaya yönelik oynayınca, ortaya ikinci yarı Erzurumspor daha baskılı oynamış gibi bir görüntü çıktı. Spor otoritelvrinin ortak görüşü, Bodrumspor ikinci yarı skoru korumaya oynamayıp ilk yarı gibi oynasa ikinci yarsı 5-0 olabilirdi maç. Maçın 80 dakikalık bölümünde press yapmayan, kazanmak için hırs göstermeyen takımda oyuna sonradan giren Mikhail Kenro Rosheuvel’in çabaları yeterli olmadı. Erzurumspor Bodrumspor maçında verdiği görüntü ile Ligde bile kalması zor bir takım hüviyetindeydi.

HAFTANIN MAÇLARI

Boluspor 3 – 0 Denizlispor

Gençlerbirliği 0 – 2 Keçiörengücü

Çaykur Rizespor A.Ş.       0 – 0 Eyüpspor

Manisa FK 1 – 1 Altay

Altınordu 2 – 1 Samsunspor

Sakaryaspor A.Ş. - Adanaspor A.Ş.

Göztepe A.Ş. -   Tuzlaspor A.Ş.

Erzurumspor FK 1 - 2 Bodrumspor A.Ş.

Bandırmaspor 0 - 2 Yeni Malatyaspor

10.HAFTA PROGRAMI

Eyüpspor - Sakaryaspor A.Ş.

Altay - Erzurumspor FK

Keçiörengücü - Pendikspor

Manisa FK - Çaykur Rizespor A.Ş.

Denizlispor - Altınordu

Bodrumspor A.Ş. -  Bandırmaspor

Yeni Malatyaspor - Göztepe A.Ş.

Samsunspor - Boluspor

Adanaspor A.Ş. -  Gençlerbirliği

ERZURUMSPOR MAÇLARI

Erzurumspor FK 0-0 Pendikspor

Göztepe A.Ş. 1-1 Erzurumspor FK           

Erzurumspor FK 2-2 Samsunspor            

Tuzlaspor A.Ş. 4-1 Erzurumspor FK        

Keçiörengücü 3-2 Erzurumspor FK         

Erzurumspor FK 1-0 Denizlispor

Yeni Malatyaspor 0-1 Erzurumspor FK  

Erzurumspor FK 1 - 2 Bodrumspor A.Ş.