Erzurumspor'da işler iyi gitmiyor

BB Erzurumspor, rakiplerine cömertçe puanlar ikram etme geleneğini Eyüpspor maçında da sürdürdü.

Tarih: 19.02.2022 02:08
Erzurumspor

Takım olarak kötü futbol ortaya koyan mavi beyazlılara, Yücel İldiz'de çare olamadı. Bazı futbolcuların para problemi nedeniyle oynamadığı iddia ediliyor.

Sinan AYDIN 

Spor Toto 1. Lig’in 25. hafta mücadelesinde evinde Eyüpspor ile karılaşan BB Erzurumspor, rakiplerine cömertçe puanlar ikram etme geleneğini bu maçta da sürdürdü. Önce Ümraniye ile şimdi de Eyüpspor ile berabere kalan Erzurumspor, şampiyonluk yolunda ilk iki şansını zora soktu. Müsabaka 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. BB Erzurumspor, 90 dakika boyunca futbol adına hiç bir varlık gösteremediği maçta, Eyüpspor karşısında 1 puana razı oldu.

MAVİ BEYAZLI TAKIMDA FUTBOL YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Karşılaşmanın ilk yarısında sadece Olanare'yle yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamayan BB Erzurumspor, ikinci yarıda da etkisiz futbolunu sürdürdü. Ortasaha mücadelesi şeklinde geçen maçta 83. dakikada Oltan'ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Oltan'ın golüne 87. dakikada Cenk Ahmet Akkılıç karşılık verdi ve skor1-1'e geldi. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi. BB Erzurumspor bu skorla puanını 43'e çıkardı. Lider Ümraniyespor ve 2. sıradaki Ankaragücü'yle puan farkı 6'ya yükseldi.

YÜCEL İLDİZ'E ALY MALLE TEPKİSİ

Kenetlenme çağrılarına uyup stadyumun üçte ikisini dolduran cefakar taraftarlar, oynanan rezil oyundan sonra futbolculara, teknik direktör Yücel İldiz'e ve transfer tahtasını açmayan yönetime tepki gösterdiler. Yücel hocanın da hiçbir oyun kurgusunun olmadığı, gelişinin takıma hiçbir katkı sağlamadığı Eyüpspor maçında ortaya çıktı. Takımın en iyi futbolcusu olan Aly Malle'yi iki maçta da son dakikalarda oyuna alan Yücel İldiz'e taraftarın ve bazı yöneticilerin tepkisi büyük. Mağlubiyette ve kötü futbolda bir diğer etkenin ise maddi sorunlar olduğu iddia ediliyor.

MADDİ SORUNLAR ŞAMPİYONLUKTAN UZAKLAŞTIRIYOR

Ümraniyespor maçının beraberlik primlerini alamayan futbolcuların yanı sıra bazı futbolcuların peşinatlarının ve maç başı ücretlerinin de hala ödenmediği, kötü futbolda para probleminin de etken olduğu iddia ediliyor.  Spor otoriteleri, kulüpte para problemi olduğu sürece  Süper Ligin hayal olacağı görüşünde birleşiyorlar. Puan kayıplarının sürdüğü mavi beyazlı kulüpte, başta Novikovas olmak üzere bazı futbolcuların ortaya koyduğu ruhsuz futbol takıma zarar veriyor.

OYNAMAYAN NOVİKOVAS KADRO DIŞI BIRAKILMALI

Deplasman beraberliğine dahi pirim sözünün verildiği kulüpte, her parasal sorunu sahaya yansıtan başta Novikovas olmak üzere Gökhan Alsan ve bazı futbolculara tepki büyük. Taraftarlar ve spor otoriteleri, özellikle Novikovas'ın takımına oynamayarak ve oynatmayarak zarar verdiğini, sezon sonuna kadar kadro dışı bırakılıp U19 takımı ile antrenmanlara çıkarılarak cezalandırırlması gerektiği görüşünde birleşiyorlar. İşlerin iyi gitmediği BB Erzurumspor'da, taraftarlar Onursal Başkan Mehmet Sekmen'in dümene geçip kanayan yaraya derman olmasını bekliyor.