Erzurumsporlu Futbolcular laktat testinden geçti

Yeni sezon hazırlıklarını Antalya Belek´te sürdüren Büyükşehir Belediye Erzurumspor´da, kampa katılan futbolcular laktat testinden geçirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumsporlu Futbolcular laktat testinden geçti

 

Sinan AYDIN

 Devreyi 16 puanla 16. Sırada kapatan Mavi Beyazlı takımda, ikinci yarı hazırlıkları için yoğun bir kamp programı önceki gün başlamıştı. Teknik Direktör Mehmet Özdilek nezaretinde günde çift antrenman yapan futbolcular, takıma takviye olarak katılacak yeni oyuncularla birlikte ikinci devre Erzurumspor´u puan durumunda üst sıralara taşımak için ter döküyorlar.

FUTBOLCULARIN İSTEKLİ HALİ TEKNİK HEYETİ MEMNUN EDİYOR

Fitness salonunda güç antrenmanı yapıp tesislerde ise teknik ve taktik antrenmanı yapan B.B Erzurumsporlu futbolcuların, antrenmanlardaki hırslı ve istekli hali, teknik heyeti memnun ediyor.  7 Ocak´ta sona ermesi beklenen Antalya kampı öncesi hazırlık maçları da yapmayı planlayan teknik direktör Mehmet Özdilek´in raporu doğrultusunda Altınorduspor ile bir hazırlık maçının yapılmasının da gündemde olduğu öğrenildi.

LAKTAT TESTİ NEDİR

Futbolcular dün yapılan antrenman öncesi, laktat testinden geçti. Laktat testi, kandaki veya beyin omurilik sıvısındaki (BOS) laktat seviyesini ölçer. Kanda oksijen düzeyinde azalma laktatın seviyesinde yükselmeye neden olur. Oksijen azalmasının yanı sıra laktatın aşırı üretimi veya kandan temizlenmesini engelleyen durumlar da laktatı yükselten sebeplerdir. Kandaki laktat seviyesi sportif performansla bire bir ilgilidir. Bu seviyenin artması, sporcunun asidoz ortama girdiğini ve performansının düşeceğini gösterir. Anaerobik eşik olarak adlandırılan bu performans sınırı her sporcu için farklıdır. Bu nedenle özellikle takım sporlarında bu bireysel farkların belirlenmesi ?kişiye özel ? antrenmanın düzenlenmesinde önem kazanır.