Erzurumspor´un performansı şaşırtıyor

Spor Toto 1´inci Ligde en fazla galibiyet alan takımlar 13 maçla Çaykur Rizespor ve Ümraniyespor olurken, Erzurumspor 9 beraberlikle 10 maçını bir puanla kapatan Samsunspor´dan sonra ikinci sırayı aldı. Çaykur Rizespor 48 golle ligin en golcü takımı hüviy

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumspor´un performansı şaşırtıyor

Murat ÖZDEMİR

GALİBİYET SIRALAMASI

Ligde en fazla galibiyeti bulunan takımlar 13 maçla Rizespor ve Ümraniyespor, 12 maçla Ankaragücü, 11 maçla İstanbulspor, Boluspor, 10 maçla Gazişehir, Altınordu ve Balıkesir olarak kaydedildi. Erzurumspor 8 galibiyette kaldı. Çaykur Rizespor her 2 maçından birini kazanan ekipler olurken Erzurumspor her üç maçından ancak birinden 3 puanla ayrılan takım oldu.

RİZESPOR LİGİN EN GOLCÜ EKİBİ

Rizespor 48 golle  ligin en golcü ekibi olarak, maç başına 2 golle de lig rekorunu kırdı. Bu takımı 42 golle Eskişehirspor, 41 golle Balıkesirspor takip etti.  39 gol kaydına muvaffak olan Gazişehir ise ligin en golcü 4´üncü takımı oldu.  Erzurumspor ise maç başına 1.2 gol ortalaması ile gol kısırlığı çeken takımlar arasına girdi.

İÇ SAHA

Spor Toto 1´inci ligde iç saha puan sıralamasında 32 puanla Ümraniyespor 1, 26 puanlaÇaykur Rizespor ikinci sırayı alırken, Erzurumspor 26 puan ile 3´üncü sıraya indi.  İç saha puan sıralamasında Adanaspor 25 puanla 4, İstanbulspor 24 puanla 5, Ankaragücü 23 puanla 6´ıncı olabildi. Erzurumspor iç sahadaki 2 maçından birini kazanırken, maç başına 2 puan kazandı.

İÇ SAHADA EN GOLCÜ EKİPLER

Erzurumspor sahasında en çok gol kaydeden 4´üncü takım oldu. Mavi beyazlı ekibin iç saha maç başına düşen gol ortalaması 1 gol olarak kaydedildi. İç sahada en fazla gol atan takımlar 26 golle Ümraniyespor, 25 golle Eskişehirspor, 24 golle Rizespor, 23 golle Erzurumspor, 22 golle Gazişehir olarak sıralandı.

KALESİNİ GOLE KAPATAN EKİPLER

Sahasında en az gol yiyen takım 8 golle Ümraniyespor olarak belirlendi. İç sahada kalesinden çıkardığı  gol sayısı düşüklüğü bakımından bu takımı  10 golle Ankaragücü, 11 golle İstanbulspor, Boluspor, Giresunspor ve Denizlispor, 12 golle Rizespor, Erzurumspor, Gazişehir, Balıkesirspor ve Samsunspor takımları izledi.

DIŞ SAHA

Erzurumspor deplasman maçları lig puan sıralamasında 7 puanla 16´ıncı sıraya indi. Deplasman maçı pan sıralamasında 21 puanla Altınordu 1, 20 Puanla Ankaragücü 2, 19 puanla Boluspor 3, Rizespor 4, 16 puanla Gazişehir 5´inci sırayı aldı. Deplasman maçlarında en fazla gol atan takım  21 golle Balıkesirspor olurken, Erzurumspor 6 golde kaldı.