Erzurumspor'un başına talih kuşu konuyor!

Dünya genelinde birçok takıma sahip olan Manchester City'nin de sahibi  City Football Group, Türkiye'den Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u almak istediği öğrenildi. Tüm şehir merakla çıkacak sonucu bekliyor.

Tarih: 13.07.2022 10:36
Erzurumspor

Sinan AYDIN

Büyüehir Belediye Erzurumspor'da yeni sezon hazırlıkları ve kongre süreci karmaşası sürerken, bir anda tüm dünyanın da yakından takip ettiği bir gelişme yaşandı. BB Erzurumspor'un eski başkanlarından Ali Demirhan, gtiğimiz hafa içi Arap iş insanları ile birlikte özel uçakla Erzurum'a gedi. Demirhan ve beraberindeki heyet, BB Erzurumspor kulübünün satın alınması konularında Erzurumspor Onursal Başkanı Mehmet Sekmen ile saatlerce görüştü.

ARAPLAR'IN ERZURUMSPOR İLGİSİ

İddialara göre Mehmet Sekmen'den de destek alındı. Manchester City'nin de sahibi olan City Football Group’un Erzuruma gelen temsilcileri, Ali Demirhan ile birlikte tesisleri gezdi, Yüksek İrtifa Kampo Merkezi ile Palandöken de de gezi ve incelemelerde bulundu. Heyet olumlu yada olumsuz kararını bir kaç güne kadar bildirmek üzere Erzurum'dan ayrıldı.

ŞEHİR MERAKLA ÇIKACAK SONUCU BEKLİYOR

İddialara göre Ali Demirhan'ın üzerinde çalıştığı konular ise şunlar;* A.Ş. olunacak* Kurumsal bir yapı kurulacak* Transfer tahtası açılacak, borç eritilecek* Altyapıya değer kazandırılacak* Süper Lig'de kalıcı bir ekip kurulacak* Erzurum'un marka değeri yükseltilecek* Dünyanın sayılı kulüpleri Erzurum'da Yüksek İrtifa Kamp Merkezini tercih edecek. Şimdilerde tüm şehir merakla çıkacak sonucu bekliyor.

CİTY FOOTBAL KİMDİR?

Mayıs 2013'te kurulan City Football Group, futbol kulüpleri, akademiler, teknik destek ve pazarlama şirketleri dahil olmak üzere dünyanın büyük şehirlerinde futbolla ilgili işletmelerin sahibidir.

Hedefimiz, saha içinde ve dışında futbola katılımı artırmak, en iyi futbol yeteneklerini bulup geliştirmek ve heyecan verici ve ileriye dönük bir oyun sunmaktır.

Çekici futbol oynamak, tutkulu taraftar topluluğumuza katılmak ve benzersiz bir küresel ancak yerel yaklaşımı benimsemek gibi bu hedeflere ulaşarak, 'Şehir' futbolunun bir asırdan fazla süredir insanlar için ne anlama geldiğiyle tutarlı, sürdürülebilir ve sosyal açıdan sorumlu bir organizasyon büyütüyoruz.

Bugün City Football Group, dünyanın önde gelen özel futbol kulüpleri sahibi ve işletmecisidir ve dünya çapındaki büyük şehirlerde on iki kulübün toplam veya kısmi mülkiyetine sahiptir: İngiltere'de Premier Lig Şampiyonları Manchester City, ABD'de New York City FC, Melbourne Avustralya'da FC, Japonya'da Yokohama F. Marinos, Uruguay'da Montevideo City Torque, İspanya'da Girona Futbol Kulübü, Çin'de Sichuan Jiuniu FC, Hindistan'da Mumbai City FC, Belçika'da Lommel SK, Fransa'da ESTAC, İtalya'da Palermo FC ve ortak Kulüp, Kulüp Bolivar.

CFG'nin çoğunluk hissesi Newton Investment and Development LLC'ye aittir ve önemli azınlık hisseleri Silver Lake (%14.54) ve China Media Capital (CMC) Konsorsiyumu (%8.24)'e aittir.

23 Eylül 2008'den Aralık 2015'e kadar City Football Group, Majesteleri Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan'a ait özel bir yatırım ve geliştirme şirketi olan ADUG'a aitti.

25 Temmuz 2021'den itibaren CFG'nin nihai ana taahhüdü, Abu Dabi'de kayıtlı ve aynı zamanda tamamı Majesteleri Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan'a ait bir şirket olan Newton Investment and Development LLC'dir.