Erzurum’un Afgan Tablacısı!

Afganistan savaşından kaçarak Türkiye’ye sığınıp Erzurum’da yaşamını südüren Afgan uyruklu Rahmet Ğollomir, birçoğu gibi dilencilik yaparak insanların dini duygularını sömürmek yerine sebze meyve satarak ekmek parasını kazanıyor.

Tarih: 23.09.2022 10:02
Erzurum’un Afgan Tablacısı!

Talha KOCA

Afganistan’da ki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınıp Erzurum’da yaşamını südüren Afgan uyruklu Rahmet Ğollomir, birçoğu gibi dilencilik yaparak insanların dini duygularını sömürmek yerine sebze ve meyve satarak ekmek parasını kazanıyor. Yukarı Mumcu Mahallesi’nde belediyeden izin alarak seyyar aracıyla meyve-sebze satışı yapan Rahmet Ğollomir, kendisine sahip çıkanlara teşekkür ediyor. 2018 yılında Afganistan'dan Türkiye’ye ailesiyle birlikte gelip Erzurum’a yerleştiğini anlatan Afgan tablacı Ğollomir, geldiğinden beri meyve, sebze işinde çalıştığını, 1 yıl kadar halde çalıştığını ardından seyyar araç alarak bu işi yapamaya başladığını söyledi.

ANKARA'YI BEĞENMEYİP ERZURUM'A YERLEŞMİŞ

Türkiye’ye geldikten sonra eşi için 1 kez Ankara’ya gittiğini oradaki kalabalıktan hoşlanmayarak Erzurum’a gelip buraya yerleştiğini söyleyen Rahmet Ğollomir, işini severek yaptığını ve burada yalamaktan memnun olduğunu dile getirdi. Türkiye ’yenin çok güvenli bir ülke olduğunu Erzurum’unda çok emniyetli olduğunu aktaran seyyar Afgan satıcı, hedefinin işini büyütüp manav dükkanı açmak olduğunu ifade etti. Evli ve 2 çocuk babası olan Ğollomir, çocukları için her zorluğa katlanıp onları okutmak ve rahat ettirmek için akşama kadar seyyar aracıyla bölgede dolaşıp satış yapıyor.

O ARTIK AFGAN UYRUKLU DADAŞ

Erzurum halkından ve bölge esnafından da çok memnun olduğunu belirten Rahmet Ğollomir, desteklerinden dolayı Dadaşlara teşekkür ediyor. Türkiye’ye 2018 yılında gelen Rahmet 4 yılı aşkın bir süredir Erzurum’da yaşamakta. Kimseye minnet etmeden kendi parasını kazanıp büyük örnek oluşturan rahmet Türkiye’ye gelen diğer mülteciler içinde çalışıp kendi paralarını kazanmalarını ve insanlarla uyum içerisinde yaşamalarını söyledi. Türk milletinin çok yardım sever ve kardeş bir millet olduğunu ve aynı zaman da kimse tarafından bu zamana kadar dışlanmadığını aktaran Rahmet, artık kendisini bir Dadaş olarak gördüğünü ve Erzurum ağzını çok sevip benimsediğini sözlerine ekliyor.