Erzurum’un en ünlü çeşmesi ne durumda?

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Remzi Ertek, Paşapınarı Çeşmesi’nin son durumu hakkında konuştu.

Tarih: 21.11.2023 17:20 Güncelleme: 21.11.2023 17:21
Erzurum’un en ünlü çeşmesi ne durumda?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Son dönemlerde Paşapınarı’nın suyunun azaldığını söyleyen vatandaşlara, “Bu durumun olması normaldir. Geçtiğimiz dönem kurak ve az yağışlı bir dönem geçirdiğimiz için su azalmış olabilir” açıklamalarında bulundu.

“Suyun azalmasının nedeni kuraklıkla alakalı olup çoğalması da yine yağışların olmasıyla gerçekleşebilir. Yağış olmazsa sulardaki azalma kaçınılmaz olur ki bu sadece paşa pınarı için değil bütün kaynak sularımız için geçerlidir çünkü kaynak sularını besleyen unsur yağmur, kar gibi olayların gerçekleşmesiyle mümkün olur. Yağışların yağmasıyla yer altında bulunan küçük göletler dolar ve yer altı su kaynakları dolar ve buralardan yıl boyunca kullanıma hazır hale gelir.” 

Açıklamalarının devamında Ertek, “Yaz aylarında azalan yağışlar, doğal su kaynaklarının önemli bir azalmaya uğramasına neden oluyor. Bu durum, Paşa Pınarı gibi stratejik bölgelerde su temini açısından ciddi sorunlara yol açabiliyor. Paşapınarı’nın, askeriyenin bölgesinde bulunması ve suyun ikiye bölünüp bir kısmının oraya yönlendirilmesi, adı geçen bazı firmaların oradan su çektiği ifadesini çürütmektedir” ifadelerini kullandı.