ERZURUM’UN HUZURU KAÇTI

Erzurum’da adam yaralama, hırsızlık, uyuşturucu satıcılığı gibi korkuyla beraber kaygı verici olayların artması ve asayişin sağlanamaması üzerine vatandaş huzursuz oluyor.

Tarih: 31.08.2023 17:52
ERZURUM’UN HUZURU KAÇTI

www.erzurumgunebakıs.com/ Rabia Aslan Karakaş

Son zamanlarda artan asayiş olaylarıyla ilgili Erzurum’da ki vatandaşlar ciddi anlamda sıkıntı yaşandığını belirterek Erzurum Emniyet müdürünü göreve davet ederek bu tarz olayların son bulması hususunda çözüm üretilmesini istediler. 

Vatandaşlar, “Şehirde kamu düzenini, huzur ve güvenliği sağlamakla görevli olanların görevlerini yapma noktasında ya yanlış yöntemler kullanılıyor, ya yanlış giden bir şeyler var, ya da ciddi anlamda sıkıntı var çünkü sorunlar bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. En basiti çıkan kavgalarda çözüme yönelik bir yaklaşım olmuyor dağılmalarına yönelik yaklaşım oluyor. Kavga çıkıyor iki taraf birbirine saldırıyor polis geliyor uzaklaştırıyor veya dağıtıyor taraflar zaten polis işin içine girmesin diye orda bırakıyor ama başka gün başka bir yerde duyuyoruz adamlardan biri ölmüş ya da yaralanmış. Şehir içinde kişi bazlı olarak gerekli denetlemelerin yapılmadığını düşünüyorum çünkü şu anda özellikle gençlerimizde bıçak taşıma alışkanlığı oluşmuş durumda, küçük bir ters bakmaya bile bıçak çekerek adam yaralayabiliyorlar. Yine uyuşturucu satışı noktasında aşırı derecede bir artış olduğunun vatandaş olarak ben bile farkındayken emniyet bu durumu nasıl görmezden gelebiliyor, görmezden gelmiyorsa uyuşturucu satışlarının azalarak bitmesi gerekiyorken neden günden güne artıyor. Gülahmetten, Mahallebaşına kadar uyuşturucu satışına istinaden ciddi anlamda şikâyetler var aileler olarak korkuyoruz 18 yaşında çocuğum var dışarı çıkmasını güvenli bulmuyorum ve bu kız erkek olarak da değil erkek çocukları adına da korku başladı çünkü dışarıda neyle karşılaşacak kestiremiyoruz. Akşam olduğunda ki, adam yaralama, hırsızlık, uyuşturucu satışı gibi olaylar genellikle akşamları yaşanıyor şahsım adına bir tane devriye atan bekçi göremiyorum. Emniyet teşkilatı kaç yıldır bu işin içinde Erzurum’un içinde az çok nerede neler olduğunu konum olarak biliyordur ekipleri göndererek devriye atmalarını sağlamak çok zor olmamalı.“