ERZURUM’UN İLK 5 YILDIZLI OTELİ HARABEYE DÖNÜŞTÜ

Erzurum’un dönemin en eski otellerinden biri olan Emek Palas harabe ve bakımız hale dönüştü.

Tarih: 06.08.2023 18:19 Güncelleme: 06.08.2023 18:19
ERZURUM’UN İLK 5 YILDIZLI OTELİ HARABEYE DÖNÜŞTÜ

www.erzurumguınebakıs.com / İhsan Kumru

Yakutiye ilçesine bağlı eski bat Pazarı’nda bulunan 1946 yılında Erzurum’un İlk 5 yıldız otellerinden biri olan Emek  Palas hayalet Otel’e dönüştü.

Otelin ne olacağı merak edilirken Emek  Palas otelinin arka tarafı ise Madde bağımlılarının otel gibi kullandığı alanla ilgili şikâyetçi olan çarşı esnafı, insanların bu kişiler nedeniyle çarşıya girmediğini söyledi.

Esnaf,” 1946 yılında Erzurum’un İlk 5 yıldız otellerinden biri olan Emek  Palas otelinin arkası madde bağımlılarının uğrak mekânı hale geldi.  O günün şartlarında şehrin en lüks oteli sayılıyordu. Geçmişte Emek Palas Otelinin altında altı adet dükkân vardı. Resmen uyuşturucu bağımlılarının oteli gibi oldu. Otel Bakımsız, hasarlı ve tabiri yerinde ise virane şekilde olduğu talan edildiği, sökülebilecek ne var ise alınıp götürülmüş olduğu, sökülemeyen kısımlarında kırıldığı, tahrip edilmiş haldedir. Buraya çadır kuruyorlar, kapıları birileri sahiplenmiş. Dükkânların önünde ateş yakıyorlar, tuvaletlerini yapıyorlar. Bu insanlar, gelip geçenleri rahatsız ettiği için çarşıya kimse girmiyor. Biz burada esnafız ve zarar görüyoruz. Burada kimse iş yapamıyor. Az sayıda gelen kişi var bunlar yüzünden onlar da gelmek istemiyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”