Erzurum'un kalp şeklindeki gölü ilgi bekliyor

Tortum'da bulunan  ve kalp şeklindeki görüntüsü ile görülmeye değer bir güzellik oluşturan Guvans gölü, iyi bir tanıtımla turizme kazandırılmayı bekliyor.

Tarih: 03.02.2023 17:24
Erzurum

Sinan AYDIN

Şekli nedeniyle Erzurum'un kalpli gölü olarak adlandırılan 2 bin 850 rakımdaki Tortum Guvans Gölü, keşfedilmeyi bekliyor. Erzurum’un doğal güzellikleri, Doğanın Sırdaşları adlı sosyal medya hesabında paylaşılarak bir nevi tanıtım yapılıyor. Bu doğal güzelliklerden biri de, kalp şeklindeki görüntüsü şle görülmevye değer bir güzellik oluşturasn Guvans gölü...Sema ile yeryüzünün buluştuğu eşsiz doğası ile Erzurum, dört bir tarafı turizm için değerlendirilmeyi bekleyen yerler ile dikkat çekiyor. 

GUVANS GÖLÜNE NASIL GİDİLİR?

İşte onlardan biri de, Tortum ilçesinde  bulunan Guvans gölü. Doğanın Sırdaşları, 'Guvans Gölüne Yürüyüş' başlıklı video ile çizdikleri rotayı  You Tube  kanalından yayınlayarak göle nasıl gidilir sorusuna cevap veriyor. Doğanın Sırdaşları You Tube  kanalı ve Twitter  hesabının takipçilerine paylaştığı bilgiler ve görseller üzerinden sizleri bu eşsiz güzelliğe ulaştırmış oluyoruz. 2 bin 850 rakımda yer alan Guvans gölü Erzurum’un Tortum ilçesi sınırlarında içerisinde bulunuyor. Kalpli göle, Aziziye ilçesine bağlı Bingöze’den, yayla yolunu takip ederek 16 km gidiş dönüş yolu ile ulaşılıyor.