Erzurum’un Lokomotifi DSİ Spor

Erzurum DSİ Spor Kulübü Başkanı Kemalettin Yentimur, kulüpteki spor branşları ve sporcular hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 27.09.2023 23:19
Erzurum’un Lokomotifi DSİ Spor

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Kemalettin Yentimur, “DSİ Spor Kulübü 1979 yılında faaliyete geçti. Kulüp ilk faaliyete geçildiğinde kulübün futbol takımı da vardı. 1984 yılından sonra biz salon sporlarına ağırlık verdik ve futbolu bıraktık. O yıldan itibaren de salon sporlarında bayan voleybol, basketbol, atletizm, satranç ve kayak branşlarında çok iyi seviyelerde faaliyetlerde bulunduk ve başarılar elde ettik. Ben 2007 yılından beri DSİ Spor Kulübü’nün başkanıyım. Bu dönemde kayakta çok büyük başarılar elde ettik. Kayak kulübünde iki kez Türkiye 2.’liği elde ettik. DSİ Spor Kulübü kurulduğu günden bugüne kadar birçok branşta sporcu yetiştirdi. Şu anda da aktif olarak 3 farklı spor branşımız var. Satranç, tekerlekli kızak ve basketbolda faaliyet göstermekteyiz. Basketbolda çok başarılıyız. Kulübümüz, hafta sonları ve yaz mevsiminde fabrika gibi çalışıyor. 

Tekerlekli Kızak

Erzurum DSİ Spor Kulübü, özellikle tekerlekli kızakta çok iyiyiz. Tekerlekli kızakta 4 sporcumuz bulunuyor. Tekerlekli kızakta da 2022 yılında hem erkek büyüklerde Türkiye Şampiyonu Erzurum DSİ Spor Kulübü’nden çıktı, hem de bayanlarda Türkiye Şampiyonu Erzurum DSİ Spor Kulübü’nden çıktı. Aybüke Büyükpolat ve Alper Keleş, DSİ Spor Kulübü’nün gurur kaynakları oldular.

Basketbol

Basketbolda yıllardır Erzurumun lokomotifi olan DSİ Spor Kulübü 2005-2006 yılında 2.lig şimdiki karşılığı TBL’de oynama başarısı göstermiştir. Çok kez üçüncü lig ve bölgesel ligde Erzurum’a temsil eden DSİ Spor Kulübü 2010-2011 ve 2012 yıllarında Bölge Şampiyonu olarak da gurur kaynağımız olmuştur.

“Bu yıl ise yıldızlar kategorisinde Erzurum birincisi bölge ikincisi olarak Türkiye'deki ilk 32 takım arasına girip Anadolu Şampiyonası'nda Erzurum’u temsil etmişlerdir. DSİ Spor Kulübü, basketbolda Erzurum'da ki bütün liglere istisnasız katılan tek takımdır. Junior, minikler, küçükler, yıldızlar, gençler kategorilerinde Erzurum’u en güzel şekilde temsil etmiştir. Geçen yıl 370 tane faal lisanslı basketbolcu bulunan Erzurum’da, toplam faal lisanslı sporcuların 170'e yakını sadece DSİ Spor Kulübü’ndeki sporculardır.

Cumartesi, pazar ve hafta içi 200 Kişiye yakın sporculara Hamit Kavurmacı yönetiminde kurs vererek Erzurum basketboluna hizmet verilmekte ve geleceğin sporcularını yetiştirmekteyiz.

Satranç

“İl birinciliklerine katılıyoruz. Geçen sene de, bu sene de 1.’lik elde edemedik. İl 1.’si olan takımlar, Türkiye Şampiyonası’na gidiyorlar. Satrançta özel kulüpler kurum kulüplerden daha çok faal oldukları için 1.’likler daha çok özel kulüplerden çıkıyorlar. Bu sene yapacağımız transferlerle Türkiye Şampiyonası’na gideceğimizi düşünüyorum. Satrançta branşında da 17 sporcumuz bulunuyor.”

“Ayrıca Yaşam Boyu spor adı altında belirli yaş gruplarına gelen, Spor yapmak isteyen insanlarımıza Dursun Düzgün hocamızın idaresinde haftada iki gün spor yaptırılmaktadır.”

“Haftada iki günde Fatma Baydan hocamız yönetiminde bayanlara spor yaptırarak spor salonumuzu haftanın 7 günü sporun hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz.”