Erzurum’un “Sultan”ı

“Sultan” isimli aracıyla, yolcularının takdirini kazandı. Erzurum’un gözde otobüsünün şoförü, otobüsü hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 02.11.2023 13:29
Erzurum’un “Sultan”ı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Yaklaşık 7-8 senedir otobüs şoförlüğü yapan Hamza Karbuz, otobüsünün Erzurum’da bir tane olduğunu söyledi. Otobüsü kendinden bir parça gördüğü için ona “Sultan” ismini verdiğini ifade eden Karbuz, “Bu otobüsü tanıyan insanlar da bindikleri zaman, otobüsün Sultan olduğunu anlıyorlar.” dedi. 

“OTOBÜSÜM İNSANLARIN HOŞUNA GİDİYOR”

Otobüsünde Erzurum’un simgesel renklerini kullandığını vurgulayan Hamza Karbuz, otobüs şoförlüğünün baba mesleği olduğunu söyledi.

“İlk zamanlar bu otobüsü kullanmaya başladığım zaman araç çok sade, insana biraz soğuk geliyordu. Bu durumu değiştirmek istedim. Erzurum’un renkleri olarak mavi beyazı kullanarak otobüsümün içini şekillendirmeye başladım. Şoför kısmını renklendirdim. Bu rengi seçmemin bir nedeni, mavi rengin insanın içini açmasıdır. İnsanlar bunun sayesinde daha sevecen davranıyorlar. İlk işe başladığım yıllarda yolcuların temizliğe çok dikkat ettiğini fark ettim. O zamanlardan beri her zaman temizliğe özen gösteririm, sürekli aracımı temiz tutarım. Her sefer arası da temizliğimi yaparım. Dikkatli kullanmaya çalışırım. Bu meslek bizde babadan gelme bir meslektir. İlk bir hevesle başladık, sonrasında işimizi daha çok severek ciddiyetle devam ettirdik.” 

“DİĞER ŞOFÖRLERE DE TAVSİYE EDİYORUM”

Sözlerine, “Bu yaptığım şeyi diğer şoför arkadaşlara da öneriyorum. Otobüsünüzün temizliği yolcular ve kullanan için her zaman önemlidir” şeklinde devam eden Karbuz, “Gerçekten göze görünen araba her zaman iyidir. Yolcular çoğunlukla bana aracımın çok temiz olduğunu söyler, teşekkür ederler. Bu da demek oluyor ki yaptığım bu şey insanların hoşuna gidiyor. O yüzden herkese bunu yapmasını tavsiye ederim. Yolculardan da bir istekte bulunmak gerekirse, bu araç zaten onların aracıdır. Onlar bu aracı kullanıyorlar. Bu yüzden daha özen gösterip temiz davranmalarını rica ediyorum. Teşekkür ederim” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.    

SULTAN GELİN ARABASI DA OLDU

Kendinden bir parça gibi gördüğü otobüsü Sultan’ı gelin arabası yaptığını söyleyen Hamza Karbuz, düğünü daha ilginç bir hale getirmek için böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Bunun bir defa görenler, gelin arabası için teklik verdiklerini söyleyen Karbuz, sadece arkadaşları için düğün arabası olarak kullandığını ve herhangi bir ücret talep etmediğini söyledi.