ERZURUM’UN UÇAK TEPKİSİ, TRABZON’A BAKAN TORPİLİ!

Kış Turizmin merkezi konumunda olan Erzurum yetersiz uçak seferleri ve uçuk bilet fiyatları nedeniyle mağdur olmaya devam ediyor.

Tarih: 26.01.2024 13:09
ERZURUM’UN UÇAK TEPKİSİ, TRABZON’A BAKAN TORPİLİ!

www.erzurumgunebakis.com

Son yıllarda yapılan sağlık, turizm ve eğitim alanında yapılan yatırımlarla büyük bir ivme kazanan Erzurum’da, uçak saferlerinin yetersizliği can sıkmaya devam ediyor. Erzurum’a gelmek ve Erzurum’dan gitmek için başka çözümler bulmak zorunda kalan vatandaşlar, uçak sefer sayıları Erzurum’dan fazla olan Erzincan ve Trabzon Havalimanlarını kullanmaya başladı. Bu durum vatandaşlar tarafından büyük tepki çekerken, Erzurum’a yapılan bu zulmün bir önce bitirilmesini istediler.

ŞEHİR EKONOMİSİNE BÜYÜK ZARAR

Özellikle AK Parti iktidarıyla yapılan turizm yatırımları ile Erzurum’un eski görkemli günlerine dönmesi amaçlanırken, 2010 yılında yapılan ikinci üniversite ile şehrin hem turizm hem de eğitim alanında yerli ve yabancı birçok kişinin Erzurum’a ilgisini çekmeye başlamıştı. Ancak yaşanan bu sefer sorunları nedeniyle Erzurum’u tercih eden binlerce kişi mağdur olmaya başladı. Uçak seferleri yüzünden şehrin tercih noktasında sorunlar yaşadığını belirten vatandaşlar, ”Erzurum’a yapılan bu çifte standart yüzünden Erzurum, ekonomik olarak can çekişme noktasına geldi. Yetkililerin bir an önce Erzurum’a düzenlenen sefer sayılarını artırmasını istiyoruz” dediler.

TRABZON’A VAR ERZURUM’A YOK

Erzurum’a sefer sayılarında problem yaşanırken, Trabzon’da sefer sayıları her geçen gün artıyor. Trabzonlu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Erzurum’da yaşanan bu büyük probleme çözüm bulmaması büyük tepki çekiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sitemde bulunan Erzurumlu vatandaşlar, “Bu sorunların çözülmesi için illa Tranzonlu olmak mı gerekiyor? Bize görülen bu muamele revamı? Uçağa binmek için Tranzon’a mı gidelim? Eğer öyleyse Erzurum’da havalimanı neden var?” sorularını sordular.

İKİ ŞEHİRİN BİLET FİYAT FARKI

Uçak Seferlerinin yetersiz olması nedeniyle bilet fiyatlarının el yaktığını belirten vatandaşlar, “Uçağa binmek lüksken Erzurum’da süper lüks haline geldi. Erzurum’dan İzmir’e gitmek isteyen biri 4 bin 798 liraya bilet almak zorunda. Ancak aynı kişi eğer Trabzon’dan İzmir’e bilet almak isterse sadece bin 350 liraya bilet bulabiliyor. Bizler Bakan Bey’e sadece şu soruyu sormak istiyoruz. Bu bilet fiyatları Trabzon’da da uygulansaydı, Erzurum’a olduğu gibi kendi memleketine de kör mü olurdu?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

DHİM’DEN DOĞRULAYAN AÇIKLAMA

Devlet hava meydanları işletmeleri sitesinden alınan verilere göre; 

26 Ocak tarihi itibariyle, Trabzon havalimanına 18 sefer, Erzurum havalimanına 8 sefer ve Kayseri havalimanına 18 sefer uçuş yapılacak. Ayrıca 26 Ocak itibariyle İstanbul’dan Erzurum’a uçaklarda yer olmamasına rağmen, İstanbul’dan Trabzon’a 16 sefer uçakta yer bulunuyor. Erzurum kış turizmiyle yatırımlar yapılan bir merkez. kış turizmi için 3000 yatak kapasitesi bulunmakta. Bu oteller %50 doluluğun altında ise uçak seferi düzenlenmezse nasıl dolacak?