ESANS SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Unutulmaya yüz tutan mesleğe her gün yeniden hayat vermeye devam ediyor.

Tarih: 17.03.2024 17:11
ESANS SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Esans satıcılarının yüzü güldü Ramazan tüm sektörlerde olduğu gibi esansçıların da yüzünü güldürdü. Esans satıcıları da Ramazan'a özel indirimler yapıyorlar. Lala Paşa Camii, Habip Baba Türbesi gibi mekânlarda bulunan esansçılar vatandaşlara da kendi ikramı olan esanslardan vererek, Ramazan'ın kardeşlik ve dayanışma havasına katkıda bulunuyorlar. 

Ramazan'a özel indirimler yaptıklarını ifade eden esans satıcısı Abdullah Uz, Ramazan ayının gelmesiyle tesbih ve güzel kokuya rağbetin arttığını söyledi.

Uz,” Güzel koku sürmenin Hz Muhammed'in sünneti olduğu için vatandaşlar özelikle Ramazan ayında daha fazla rağbet ediyor.   Esans satıcıları olarak Ramazan'a özel indirimler yapıyoruz.  Ramazanı şerif tüm İslam alemine barış, mutluluk getirmesini Allah'tan diliyorum. Ramazan onbir ayın sultanıdır, Ramazan ayı merhamet ayıdır. Bütün Müslüman kardeşlerimden bir ricada bulunuyorum. Ramazanın gelmesiyle fakirlere sahip çıksınlar, zengin kardeşlerimiz, fakirleri gözetlesinler. Biz bu dünyada misafiriz, bugün varız, yarın yokuz. Bize kalan salih bir ameldir. Biz birbirimize merhamet ettiğimiz zaman cenabı Allah'ta bize merhamet eder. Değişik türden esans satışı Misk, cennet, este, leylak, tefarik, ravza, altın damlası, narçiçeği gibi birbirinden güzel esanslar gram işi ve küçük cam kaplarda satılıyor. Özellikle misk, narçiçeği ve tefarik kokusunun alıcı bulunuyor.  İstanbul, Suudi Arabistan, Mısır, Nepal ve Pakistan'dan getirilen esansların ayrıca kendine has hayranları da bulunuyor. Esans fiyatları eski fiyatlar üzerinden satış yapmaya devam ediyorum. Havaların soğuması satış fiyatlarını değil, bizleri de sağlık açısında etkiliyor.”