ESKİ harıl harıl çalışıyor

Erzurum Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, Erzurum´dan gitmeden önce şehrin su problemlerinin tamamen bitirmek amacında olduğunu vurguladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ESKİ harıl harıl çalışıyor

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Toplam 186 bin aboneye hizmet verildiğini aktaran ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, yılda ortalama 53 Milyon metreküp su tüketildiğini kaydetti. Erzurum´un su alanında yaşadığı problemlerin yüzde 90´nın çözüldüğüne dikkat çeken Vural, ilerleyen zamanlarda da hiçbir sıkıntı kalmaması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

BİRBUÇUK YILLIK SUYUMUZ VAR

Barajların doluluk oranını aktaran Genel Müdür Vural , ?İlimizde toplam 186 bin abonemiz var. Günde ortalama 145 bin, yılda ise 53 Milyon metre küp su tüketiyoruz. Şuanda barajların doluluk oranı yüzde 76 civarında. Bu da bir buçuk yıldan fazla bizi idare ettirebilecek suyumuz olduğunu gösteriyor. Tabi burada yaşanacak kuraklık, yağış miktarları ve tarım arazilerinin sulanması etkileyebilir.? dedi.

İÇME SUYU BORULARI YENİLENİYOR

İçme suyu için kullanılan boru hattının eskiliğine dikkat çeken Vural, ?Daha önceden bilindiği gibi şehrimizin içme suyunun kaynağı ile ilgili kirlilik sorunu yaşanıyordu. Burada önemli boyutta bir çalışma yürüterek, suyumuzu temizledik. Ancak bu anlamdaki çalışmamız bitmiş değil. Erzurum´un 780 bin kilometrelik bir boru hattı var. Bu boruların bir kısmı 1960-1970´li yıllarda döşenmiş. Yine bu boraların bazıları metalden olduğu için paslanma sorunu var. Plastik ve betondan yapılmış borularda yine aynı şekilde sağlık problemleri oluşturabiliyor. Ben buraya geldiğimde 100 bin kilometrelik fondüktil boru aldık. Bu borunun bir kısmını Şükrüpaşa semtinin belirli bir bölümüne döşedik. Bu yıl içinde diğer bir kısmını da Yakutiye ilçesinin merkezindeki acil durumu olan alanları döşeyeceğiz. İlerleyen zamanlarda da tüm Erzurum´un su problemi tamamen bitmiş olacak.? diye konuştu.

?GİTMEDEN SORUNLARI BİTİRECEĞİM´

Su alt yapısı ile ilgili her türlü sorunun çözüme kavuşacağının altını çizen Vural, ?Benim amacım, buradan gitmeden önce şehrin su ile alakalı hiçbir problemi kalmayacak. Tabi burada ilçeler ve hatta mahalleler de dâhil. Su ile alakalı problemlerin yüzde 90´nını hallettik. Hiç su gitmeyen, kirli su ulaşan gibi önemli sorunlar yaşayan yerlere çözüm olduk. Bu düzenlemelerde tamamlandığında kaçak su problemi de tamamlanacaktır.? şeklinde konuştu.