ESKİ personeline deprem farkındalık eğitimi

ESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personele, bilinçli farkındalığın temel tutumları ve faydaları, kazanılması gereken farkındalıklar, günlük hayatta farkındalık uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 16.03.2023 12:58
ESKİ personeline deprem farkındalık eğitimi

Sinan AYDIN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellere, ‘’Deprem farkındalık’’ eğitimi verildi. Eğitimin amacının olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek, alınacak önlemler hakkında bilgi vermek ve afet bilincini yükseltmek olduğu belirtildi. Erzurum  Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Arama ve Kurtarma (ERAKUT) ekibi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Birimi ekipleri tarafından yaşanılacak olası depremlerle ilgili ESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personele, bilinçli farkındalığın temel tutumları ve faydaları, kazanılması gereken farkındalıklar, günlük hayatta farkındalık uygulamaları hakkında bilgiler verdi. 

 “BU TÜR EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYORUZ” 

ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, ‘’Bu eğitimin çok önemli olduğunun bizler de farkındayız, çünkü her bireyin yangın, deprem ve su baskınları gibi acil durumlarda ne yapabileceği bilgisine sahip olması gerekiyor. Afetler değil, bilgisizlik öldürüyor. Onun için bilinçli olmak gerekiyor. Eğer herhangi bir afet anında ne yapmamız gerektiği bilgisine sahip olursak bu durumları daha az hasarla atlatma şansına sahip oluruz.“ diye konuştu.