ESKİ SÜT FABRİKASI SUÇ YUVASI OLDU

Erzurum’da 1970 yılında kurulan ve 1990 yıllarında kapatılan Ilıca süt fabrikası madde bağımlılarının meskeni oldu.

Tarih: 21.09.2023 20:57 Güncelleme: 21.09.2023 20:59
ESKİ SÜT FABRİKASI SUÇ YUVASI OLDU

 www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Tinerciler her gün fabrika binasına girdiklerini ifade eden Ilıca sakinleri, bu soruna bir çözüm bulunmasını istediler.

Boş binaya tinerciler dadandı

 Uzun zamandır kullanılmayan ve içerisi harabeye dönen binada herhangi bir güvenlik önlemi de alınmamış durumda. Çevredeki vatandaşlar, boş binaya dadanan tinercilerle ilgili rahatsız duyduklarını belirtirken özellikle çocuk ve kadınlar bahse konu bölgeden geçmeye korktuklarını, binaya giren tinercilerin arabalarına ve iş yerlerine de zarar verdiklerini belirterek yetkililerden sorunlarına çözüm bekliyorlar.

Vatandaşlar,” Ilıcadaki eski süt fabrikası madde bağımlıları meskeni haline geldi. Mahalle olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Buranın bir an önce yıkılıp arsa haline gelmesini istiyoruz. Şehir merkezinde böyle bir mekruh binanın bulunması ham bizler hem de mahalle sakinlerini çok sıkıntıya sokuyor. İçeriye hurdacısından tutun, kimsesizlere, tuvaletini yapmak için girenden tutun herkes burada. Biz bu durumla da mücadele etmeye çalışıyoruz.”

Giren çıkan belli değil. 

“Burada her pislik var. Mahalle olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Buranın bir an önce yıkılıp arsa haline gelmesini istiyoruz. Şehir merkezinde böyle bir mekruh binanın bulunması ham bizler hem de mahalle sakinlerini çok sıkıntıya sokuyor. “Gece saatlerinde çevredeki bütün tinerciler, uyuşturucu bağımlıları buraya geliyor. Korkumuzdan dolayı binanın yanından bile geçemiyoruz. Hukukun yerinde artık korku kol geziyor Bu konuda yetkililerde yardım bekliyoruz.”