ESKİ’den apartman yönetimlerine uyarı!

Son dönemlerde etkili olan yağmurlarla beraber ortaya çıkan, yağmur sularının kanalizasyon hatlarına bağlanması konusunda Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek’ten açıklama geldi.

Tarih: 20.11.2023 17:15
ESKİ’den apartman yönetimlerine uyarı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, şehirde bina inşaatları bitiminde, çatıların yağmur suları ve apartman bahçelerinde ki yağmur suları, muhtelif yerlerde kanalizasyon hatlarına bağlandığı için kanalizasyon hatları bu kapasiteyi taşımadığını, kanalizasyon boruları şebeke ve boruları dolduğu için yağmur sularını almadığını ve geri teptiğini söyledi. 

Açıklamalarının devamında Ertek, “Geri tepmelerde ise apartmanların özellikle alt katları kanalizasyon suyu ile dolmaktadır ve bu da vatandaşları ciddi manada sıkıntıya sokmaktadır” dedi.

Sözlerine, “Bu durum hem maddi hem de manevi zararlara neden olmaktadır” şeklinde devam eden Ertek, “Dolayısıyla esasında yasak olan yağmur sularının kanalizasyon hatlarına verilmesini apartman yönetimlerinin bir an önce gözden geçirmesi ve yağmur sularının bağlı olduğu hatların en kısa zamanda kanalizasyon şebekesinden ayrılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Son olarak bu konu kapsamında Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) bünyesinde apartman yönetimlerine yazılar gönderileceğini söyleyen ESKİ Genel Müdürü Ertek, yapmayanlar hakkında da oluşan maddi ve manevi kayıpların apartman yönetimine geri döneceğini belirtti.