ESKİ’den uyarı!

ESKİ ‘den su sayaçlarınızı donmaya karşı koruyun uyarısı.

Tarih: 05.02.2024 22:14
ESKİ’den uyarı!

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum’da havaların -25’leri görmeye başlamasıyla su sayaçlarında herhangi bir donma sebebiyle patlama vakaları olmaması adına Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (ESKİ) uyarıda bulundu. 

Hava sıcaklığının sıfırın altında -25’lere düşmeye başladığı Erzurum’da sayaçların donmamasına dikkat edilmesi için uyarılarda bulunan ESKİ, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunarak, sıcaklık değerlerinin eksi derecelere düşecek olmasından dolayı oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için don uyarısında bulundu.  

Sayaçlarda açık bölümlerinin kapatılması ve kırık olan camların yenilenerek donan sayaç ve su borularına sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizen ESKİ Genel Müdürlüğü Yetkilileri, sayaç ve boruların soğuktan korunmaması durumunda vatandaşların su tesisatında problem yaşayacaklarını belirterek uyarıda bulundu. 

Yetkililer, “su tesisatlarının soğuk havayla temas ederek donmaması için koruma altına alınmalı veya izole edilmelidir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde soğuktan etkilenen sayaçların çalışmasında sorunlar yaşanabilir. Sayaçların donmasını önlemek için kalın yün kumaş, boru kılıfı, İzocam ve benzeri malzemelerle sıkıca sarılmalı, ayrıca eğer varsa muhafaza sandıkları talaşla doldurulmalıdır. Aynı zamanda donan sayaçlara kesinlikle ateş yakarak veya üzerine sıcak su dökülerek müdahale edilmemelidir” diyerek, vatandaşın yaşadığı sorunların çözümü için ALO 185 numaralı çağrı merkezini 7 gün/24 saat arayabileceklerini belirtti.