EŞLER ARASINDA İLETİŞİMSİZLİK BOŞANMA SEBEBİ OLUYOR

İletişimsizlik, eşler arasındaki uyumun bozulmasına ve çoğu küçük sorunun büyük krizlere dönüşmesine neden olan en önemli etkendir.

Tarih: 22.07.2023 16:46
EŞLER ARASINDA İLETİŞİMSİZLİK BOŞANMA SEBEBİ OLUYOR

www.erzurumgunebakıs.com /Rabia Aslan Karakaş 

Boşanmaların en önemli sebeplerinden birinin eşler arasındaki iletişimsizlik olduğunu ifade eden Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can, karşı taraftan daha fazla fedakârlık ve tavizler beklemeleri boşanmaların arasında görülen nedenlerden biri olduğunu söyledi.

Can, "Boşanmaların en önemli sebeplerinden birinin eşler arasındaki iletişimsizlik olduğunu söyleyebiliriz. İletişimsizlik, eşler arasındaki uyumun bozulmasına ve çoğu küçük sorunun büyük krizlere dönüşmesine neden olan en önemli etkendir. Başlıca iletişimsizlik problemleri şöyle sıralayabiliriz. Karşıdaki kişiyi iyi dinlememe, ona kendini ifade imkânı tanımama. Eşine karşı aşırı müdahaleci, baskıcı ve sınırlayıcı davranma. Eşin her davranışını kontrol etmeye çalışma. Çok fazla soru sorma, yersiz şüpheler ve kuruntular. Gerçek nedenleri bilmeden, öğrenmeden suçlamalarda ve yargılarda bulunma. Her durumda, daha önceden olup geçmiş olumsuz ve üzücü olayları gündeme getirme ve hatırlatma. Olayları ve eşin hatalarını abartılı bir şekilde ortaya koyma. İlgisizlik, küskünlük ve uzaklaşma ile cezalandırma. Surat asma, olumsuz beden dili kullanma. Aile mahremiyetini bozma, aile sırlarını yabancılarla paylaşma. Sık sık eşin akrabaları ve arkadaşları konusunda suçlamalarda bulunma ve olumsuz ifadeler kullanma. Sorumlulukları yerine getirmekten kaçınma. Karşı taraftan daha fazla fedakârlık ve tavizler bekleme boşanmaların arasında görülen nedenlerden biridir." dedi