ESMEK 10 YILDA REKORA KOŞUYOR

Yaşam boyu eğitim anlayışıyla Erzurum Halkına modern daha kaliteli artı değer katan eğitim imkânları sunmak amacıyla kurulan ESMEK, 10 yılda 50 binin üzerinde vatandaşa eğitim verdi.

Tarih: 24.10.2023 13:16
ESMEK 10 YILDA REKORA KOŞUYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

ESMEK, iş gücüne eğitimle vasıf kazandırarak, kaliteyi artırmak ve istihdama katkıda bulunmak vizyonuyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafında kurulmuştu. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ Vatandaşlarımızın kişisel birikimini yükseltmek, meslek edindirmek ve gelir elde etmeleri için hayata geçirilen ESMEK’lerde 10 yılda 50 binin üzerindeki hemşehrimize 56 farklı branşta 3200 kurs açtık. İstihdam ve Sanat Okulu olarak da tanımlanan bu eğitim yuvalarında şehrimizin ekonomik sorunlarına da çözüm bulmaktayız” ifadelerine yer verildi.

ESMEK’İN BAŞLICA AMAÇLARI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı Toplum Merkezi, Mahallebaşı Eğitim Merkezi, Palandöken Eğitim Merkezi, Oltu Eğitim Merkezi, Narman Eğitim Merkezi, Hilalkent Eğitim Merkezi ve Gençlik Eğitim Merkezlerinin başlıca amaçları:

Erzurum Halkının;

Kişisel birikimlerini yükseltmek,

Mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek,

Kent kültürü ve şehirde yaşama konusunda donanımlarını artırmak,

Pasif tüketici olmaktan çıkıp, aktif üretici olmalarına yardımcı olmak,

Gelir elde etmelerine katkıda bulunmak,

İstihdam edilebilirliklerini artırmak, vb. amaçlarla kurulmuş, örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonudur.

AÇILMASI PLANLANAN EĞİTİM MERKEZLERİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in özel olarak ilgilendiği ESMEK merkezleri Erzurum’un bir çok yerinde de kurulması planlanıyor. İşte Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından açılması planlanan kurs merkezleri; Hınıs Eğitim Merkezi, Şenkaya Eğitim Merkezi, Dadaşkent Eğitim Merkezi, Karayazı Eğitim Merkezi, Tekman Eğitim Merkezi, İspir Eğitim Merkezi, Pazaryolu Eğitim Merkezi, Karaçoban Eğitim Merkezi, Olur Eğitim Merkezi, Pasinler Eğitim Merkezi, Horasan Eğitim Merkezi, Aşkale Eğitim Merkezi