Esnaf bayram öncesi UMDUĞUNU BULAMADI

Çaykara İş Merkezi Esnafı Kurban Bayramına sayılı günler kala piyasaların durgunluğundan dert yanıyor. Genel olarak Arife günü yoğunluğun artarak, satışların çoğaldığı pasajda esnaf da canlılık beklentilerini bayrama bıraktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Esnaf bayram öncesi  UMDUĞUNU BULAMADI

 

Nesrin Çetinkaya

Çaykara İş Merkezi Esnafı bayram öncesi işlerin durgunluğundan mustarip. Geçen senelere oranla bu sene piyasalarda bir hareketliliğin söz konusu olmadığını ve bayram öncesi beklentilerini karşılayamadıklarını söyleyen Esnaf Kürşat Kocayurt, ?Yaz tatiline 10 günlük Kurban Bayramı tatili de eklenince şehir boş kaldı. Esnaf olarak bu durum en çok bizi kötü etkiledi? dedi.  Bayram öncesi umduklarını bulamadıklarını kaydeden Esnaf Kocayurt, tüm beklentilerini arife günü ve bayrama bıraktıklarını dile getirdi.

PİYASALAR DURGUN, ESNAF DERTLİ

Çaykara İş Merkezinde Giyim Sektörü üzerine mağazası olan Esnaf Kürşat Kocayurt konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşarak, ?Malum zaten genel olarak bir durgunluk söz konusuydu yazdan beri. İşlerimiz zaman zaman iyi olsa da genel olarak durgundu. Şuan şehirde öğrenci yok. Bizi en fazla etkileyen durum bu. Yaz mevsimi genel olarak yoğunluktan uzaktı zaten. Bunun üzerine birde 10 günlük Kurban Bayramı tatili eklenince şehirden memur kesimde gitti. Hal böyle olunca şehir resmen boşaldı. Bayram öncesi genel olarak giyim ağırlıklı alışveriş yapar vatandaşlar fakat şehirde kimse yok, Erzurum halkı da genel olarak son günlere alışverişini bırakıyor. Bayram öncesi esnaf olarak umduğumuzu bulamadık. Biz daha hareketli ve canlı bir piyasa beklerken, tam tersi oldu. Şuanda işlerimizde canlılık yok. Tek tük satış yapabiliyoruz. Bayram için dükkânlarımızı yeniledik. Çok sayıda mal getirdik. Vatandaşımıza hizmetin en iyisini verebilmek için çabalıyoruz. Genel olarak Arife ve Şerife günleri çok yoğun geçer. Yani bu bizim için her bayram böyle olurdu ama şuan ne olur bilemiyoruz. Tüm beklentimizi Arife, şerife ve bayramın ilk gününe bıraktık, bekliyoruz. Umarım işlerimiz açılır, iyi bir oranda satışlarımızı gerçekleştiririz. Bayram her sene bolluğu, bereketi ile gelir, inşallah bizde bu bolluktan, bereketten faydalanırız? iadelerine yer verdi.