Esnaf bir kez daha kendini kanıtladı

Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Erzurum insanının özelliklede esnafın, sandığa vatan sevdası ve milli ruh ile gittiğini dile getirerek, çıkan sonucu bu doğrultuda değerlendirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Esnaf bir kez daha kendini kanıtladı

Günebakış/Muhammed COŞKUN

16 Nisan referandum sonuçlarını değerlendiren Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, özellikle Erzurum´un hiçbir dayatmaya ve illegal söylemlere aldanmadan hareket ettiğini vurguladı. Karaca, bundan sonraki beklentilerinin, esnafın ekonomik durumunu teminat altına alacak kanunlar çıkarılması olduğunu belirtti.

Referandumda esnafın başarısına dikkat çeken Başkan Karaca, ?Pazar günü yapılan yeni anayasa referandum oylaması yerel bazda büyük bir katkıyla gerçekleşmiştir. ?Evet´ noktasında özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teveccüh neticesinde yüzde 75 gibi önemli bir oranla Büyükşehirler içerisinde en yüksek il Erzurum olmuştur. Evet- Hayır değerlendirmesi yapılırken gerek esnafımız gerekse vatandaşlarımız Cumhurbaşkanın yanında ve safında olmak adına çok büyük bir fedakârlık örneği göstermişlerdir. 1994 yılından bu tarafa ilimiz başta olmak üzere ülkemiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı genel ve yerel seçimlerde büyük destek vermişlerdir. Allah´a bin şükürler olsun ki Erzurum esnafı hiçbir dayatmaya ve illegal söylemlere aldanmamış, vatan sevdası ve milli ruhu ile hareket etmiş ve Pazar gün ki sonuç ortaya çıkmıştır. Herkes şunu iyi bilmeli ki Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Erzurum´a gönderilen adaylar halkımız tarafından gerektiğinde belediye, gerektiğinde de milletvekili yapmıştır. Erzurum hizmet konusunda diğer büyükşehirlerin çok gerisindedir. Erzurum esnafı hak ettiği şekilde hizmetler alması vakti gelmiş ve geçmektedir. Cumhuriyet tarihinden bu tarafa bütün olağanüstü iklim ve ekonomik zorluklara rağmen esnafımız gerçek manada vatan bekçiliği yapmıştır. Başta vergi olmak üzere SGK, BAĞ-KUR, kömür ve elektrik gibi bütün zorunlu giderlerde sıcak bölgeler ile aynı oranlarla ücretler ödemektedirler. Bizim bundan sonraki beklentimiz, Erzurum esnafını teminat altına alacak kanunlar ve kanun hükmünde kararnameler çıkarılmalıdır.  8 ay kış olan bir memlekette şehrin manevi ruhunu ve yaşantısını bilmeyen insanların Erzurum´da yöneticilik yapması hem o yöneticileri hem de Erzurum esnafı açısından verimsiz olmaktadır. Artık Erzurum´a kış bakışı bakan yerel yönetici istemiyoruz. Şehrin yerel yönetimi mutlak suretle iklimine, kültürüne, sosyal yaşantısına yakın olan ve esnafın sorunlarının içinde ve hissedebilen yöneticiler tarafından idare edilmesi gerekir. Bu sayede Erzurum´un sorunları cevap bulabilir.? dedi.