Esnaf Odası Başkanı´ndan ?Esnaf Aranıyor´ duyurusu!

Başkan Karaca, ?Esnaf Aranıyor´ başlığı ile adeta bir alım ilanı gibi duyuru yaparak esnafın içinde bulunduğu zorlukları sıraladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Esnaf Odası Başkanı´ndan ?Esnaf Aranıyor´ duyurusu!

Seyfi Bayer

 

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, esnafın içinde bulunduğu zo0r süreci, yaptığı açıklamalar ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla duyurmaya çalışan bir oda başkanı olarak biliniyor. Başkan Karaca, son paylaşımında ise ?ESNAF ARANIYOR !!!?.´´ başlığını atarak dikkatleri üzerine çekti. Başkan Karaca, arama kriterlerini sıraladığı yazının son bölümünü ise, ??Yaş haddi sebebiyle işini değiştiremeyeceğinden sermayesinin son damlasına kadar direnecek esnaf aranıyor?´´ diyerek noktaladı. Başkan Karacanın adeta alım iklanı gibi duyurusunu yaptığı ?Esnaf Aranıyor´ başlıklı açıklamasın  şu şekilde:

?? Sermayesini bankaya yatırıp geçinmek varken üretim ve satış yapacağım diyerek yer kiralayıp mülk sahiplerini zengin edecek.

Kazanmadığı halde vergi ödeyecek.

Kira öder gibi haksızca ve gizli zamlarla abartılmış elektrik, doğal gaz ve su faturası ödeyebilecek.

Maliyetine sattığı malı alırken mağazayı da alıyormuş gibi kapris yapan müşteriye hala güler yüz gösterebilecek.

Türk lirası ile sattığı malı döviz ile geri alacak.

Ödeyemediği vergi, SSK VE BAĞKUR borçlarını faizi ile ödeyecek.

Bu kadar çabadan sonra kazanamadığını gördüğünde yatırımını yetersiz bulup büyütmek için bankaların veya tefecilerin kucağına düştüğünde sesi çıkmayacak.

1000 TL´ye iki ay önce aldığı malı, 1100 TL´ye sattığında bu günde siftah ettim diye sevinecek, aynı malı 1400 TL´ye alarak Nasrettin hocayı bile kıskandıracak bir ticaret yaparak dostlarının nazarlarını üzerine çekecek.

Eve gittiğinde ertesi günkü ödemeleri düşünürken karısının ve çocuklarının istekleri karşısında sinirlenmeden olur diyebilecek.

Bunca tecrübeden ders almadan hala çocuklarına iyi bir eğitim vermeye çalışarak ülkenin kurtuluşunun yine üretimde olduğunu empoze etmeye çalışarak vatana millete yararlı evlatlar yetiştirmeye devam edecek.

En büyüğünden en küçüğüne kadar herkesin devleti talan ettiği bir dönemde haksız kazancın haram olduğunu anlatmaya çalışarak dürüstlüğün faziletlerinden söz ederken verecek örneği olmadığı için sıkıntıya düşecek.

Hiç bir sosyal güvencesi olmadığı için geleceğini kurtaramadığı anda sefalet içinde ölmekten korkmayacak.

Yaş haddi sebebiyle işini değiştiremeyeceğinden sermayesinin son damlasına kadar direnecek esnaf aranıyor?´´