Esnaf, yaz turizmine yoğunlaştı

Kış mevsiminde turist sayısında her ne kadar artış olsa da, esnafın beklentisi bu yıl da cevap bulmadı. Yaz turizmine yoğunlaşan Erzurum esnafı, sezonun canlı geçeceğine dair umut beslediklerini kaydederek, ?Biz de bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya hazı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Esnaf, yaz turizmine yoğunlaştı

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Son yıllarda yaz turizminde önemli ölçüde düşüş yaşandığına dikkat çeken esnaf Yaşar Bingöl, bu durumun düzeltilmesi için tanıtım noktasında yoğun çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Bingöl, özellikle doğu illerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı oluşan kayıp ve algıların düzeltilmesi noktasında esnaf olarak üzerlerine düşen görevleri de yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Turizmin esnaf açısından önemine vurgu yapan esnaf Bingöl, ?Bilindiği gibi son yıllarda ülkemizde yaşanan bazı olaylardan dolayı sıkıntı yaşadı. Tabi bu durum doğu bölgelerinde daha sert yaşandı. Erzurum bu işin içinde olmasa da olmuş gibi gösterilmesi de şehrimize önemli ölçüde darbe vurmuştur. Bu olayla neticesinde turizm alanında büyük kayıplar yaşanmış ve esnaf olarak en çok etkilenen taraf olduk. Bu durumu tersine çevirmek adına yoğun bir tanıtım yapılması gerekmektedir.? dedi.

Yaz turizminden beklentilerini aktaran esnaf Rafet Yılmaz ise, ?ekonomik olarak önemli boyutta kayıplarımız var. Bu kayıplar hemen hemen her alanda var. Bunun birçok sebebi olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumdan kesinlikle ülkemizin bir suçu yok, fakat bu durumun düzeltilmesinde büyük rolü var her alandan herkesin bir rolü var. Esnafı en çok canlandıranın yaz turizmi olduğunu göz önünde bulundurursak bu alanlarda çalışmalar yapılmalıdır. Bizler üzerimize tanıtım noktasında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız.? diye konuştu.

Esnaf Ekrem Ergün de, ?Önceden Erzurum´da turizm ile yoğun bir para akışı vardı. Fakat terör olayları, ülkeler arası yaşanan diplomatik olaylar derken bu durum oldukça zayıfladı. Bu durumu Erzurum esnafı olarak düşünürsek en çok etkilene taraflardan birisiyiz. Yaz turizminin daha canlı hale getirilmesi, hareketlendirilmesi için tanıtım büyük önem taşıyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde turizm dönemi başlıyor. Bu kısa sürede gerekenler yapılmalıdır.? şeklinde konuştu.