ESNAF ÇİN MALI ÜRÜNLERİNDEN DERT YANIYOR

Dünyada tüketime sunulan ürünler üzerindeki “Çin malı” her geçen gün artıyor. Elektronik ürünlerin tamamında Çin damgası taşıyor.

Tarih: 15.10.2023 16:03
ESNAF ÇİN MALI ÜRÜNLERİNDEN DERT YANIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Vatandaşların Çin malı ürünler yerine ya yerli malı veya orijinal ürünler tercih etmesi gerektiğini ifade eden Elektronik satıcı Bahri Can,  esnafların Çin malı ürünlerden dert yandığını söyledi.

Can,” Bugün piyasaya bakıyoruz, hemen herkes bu Çin mallarından dert yanıyor. Hükümetin bu durumu göz önünde bulundurması gerekiyor. Özellikle Erzurum’daki esnaf ve meslek örgütlerinin bu konuda girişimlerde bulunması gerekiyor. Paranın en çabuk piyasaya yansıtıldığı sektörlerden birisi olan elektronik sektörü, maalesef Çin malları yüzünden artık parasızlıktan kırılıyor. Çin mallarını başka ürünlerle karıştırmamak lazım. Bir zamanlar Rus malları yüzünden piyasalar tersine dönmüştü. Şimdi de, Çin malları bizi perişan etti. Bu ürünleri satın almayalım; hem cebimizi düşünelim, hem de yerel ekonomiyi hesaba katalım.  Bu ürünler oldukça kalitesiz ve sağlıksız. Çin malı cep telefonlarının patlaması sonucu işitme duyusunu kaybedenler, Çin malı tekstil ürünlerini kullandığı için kanser olan vatandaşlar, Çin malı teknolojik ürünlerin arızalanması sonucu çıkan yangınlar sonucu kaybedilen hayatlar hiç de azımsanamayacak noktada. Bu ürünlerin Türkiye’ye girişinin engellenmesi lazım. Bu noktada en kısa zamanda bir düzenleme yapılmalı. Aksi halde, hali hazırda zaten çok sayıda bulunan Çin malı ürünler yakında tüm ekonomi piyasasını ele geçirecek ve yaratacağı tahribat daha büyük olacaktır. Birçok ciddi sağlık rahatsızlıklarına neden olan bu ürünler kanserle hatta ölümle sonuçlanan rahatsızlıklara neden olabiliyor. Bu yüzden biz sık sık vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Çin malı ürünler kullanmak yerine yerli malı ürünler kullanmasını istiyoruz.”