Esnaf Dert Yandı

Erzurum’daki esnaf, POS cihazlarının bakım, onarım ve komisyon ücretlerinden dert yandı.

Tarih: 15.04.2024 11:43
Esnaf Dert Yandı

erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Türkiye’deki kredi kartı kullanımının hızla artması ile birlikte yüklü miktarlarda olan nakitleri taşımak istemeyen vatandaşlar ödemeleri için kredi kartlarını tercih etmeye başladı. Fakat küçük esnaf kredi kartları için verilen komisyon oranlarından şikâyet etti. 

Bankalar POS cihazları için her ay düzenli şekilde bakım onarım ücretleri aldığını ifade eden esnaflar, kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söylediler.

Esnaflar, Artık günümüzde kredi kartları artık toplumun vazgeçilmezi hâline geldi. Ülkemizde de dünya standartlarının üzerinde kart kullanımı var. Pos cihazlarından bir gün sonra almak istersek yüzde 4, 5 komisyon alınıyor. Ayrıca kullanmadığımız bakım-onarım hizmeti için de her ay onca para ödüyoruz. Ancak son dönemde kredi kartı komisyon oranlarındaki ciddi artış ve beraberinde 45 günü geçen geri ödeme süresi sebebiyle vatandaşla esnaf karşı karşıya geliyor. Bakkal, manav, kasap, kuaför, mobilyacı vb. gibi çok sayıda işletmede neredeyse bütün ürün ve hizmetlerde günlük fiyat değişimi var. Esnafımız bankadan 45 gün sonra geri ödeme aldığında sattığı ürünün yerine yenisini koyamaz durumda.  Şayet esnaf aradaki farkı müşterisine yansıtırsa da vatandaşın alım gücü zaten düşük olduğu için iyice iş yapamaz hâle gelir. Bu durumda yapılması gereken kredi kartı faiz oranlarına ve POS komisyon oranlarına standart getirilmeli”