ESNAF DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

İran'da Nevruz Bayramı tatili dolayısıyla her yıl Türkiye'ye akın eden İranlı turistlerin bu yıl da hem alışveriş yapmak hem de tatillerini geçirmek için Erzurum’u tercih etmeleri bekleniyor.

Tarih: 19.03.2024 11:06
ESNAF DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Yoğun bir şekilde ziyaret eden ve yaptıkları alışverişlerle esnafın yüzünü güldüren İranlı turistlerin, bu yıl da Erzurum’u yoğun bir şekilde ziyaret etmesi bekleniyor.

 İranlı turistlerin Erzurum’a gelmesiyle Erzurum esnafının işlerinde canlılık olduğunu ifade eden Esnaf Caner Yiğit, Erzurum esnafı olarak İran’dan gelecek turistlerin yolunu gözle beklediklerini söyledi.

Yiğit,” İran'da Nevruz Bayramı olarak adlandırılan Nevruz Bayramı 20 Mart  Çarşamba günü olacak bu yıl ramazan ayına denk geliyor. İranlı turistler nevruz tatili için 13 gün boyunca Erzurum’a gelecekler Erzurum esnafı olarak İranlı turistleri dört gözle bekliyoruz.  İranlı turistlerin gelmesini dört gözle bekliyoruz. İranlı turistlerin bölgeye gelmesiyle koleksiyonu bozuk, bir önceki sezona ait ürünleri vitrin ve depolardan çıkartarak kaldırım üzerine kurulan açık pazarda satılığa çıkarıyoruz. İranlılar ucuz ne bulursa alıyor. Buradaki ürünler de koleksiyon sonu olduğu için normal değerinin yarı fiyatına satılıyor. İranlılar alışveriş yapmayı, hediye almayı çok seviyor. Bizler elimizde kalan eski sezon ürünleri bitiriyoruz, onlar da hediyeliklerini almış oluyor. Birkaç gün içinde birçok esnaf elindeki eski ürünleri sıfırladı. Bizler de İranlılara özel olarak ve onlara hitap eden kıyafetleri mağazada bulundurduk. Bu kapsamda da özel fiyat tarifeleri uyguluyoruz. Uygulamamız sayesinde İranlı müşterilerimizin potansiyeli artıyor.  Alışveriş sonucu ülkemiz döviz kazanıyor. Dolayısıyla bizler esnaf olarak kazanıyoruz.”