Esnaf kredilerinde zorlu dönem

Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Mustafa Önder 2024 yılında esnafa verilen kredilerin ince elenip sık dokunacağını belirtti.

Tarih: 06.03.2024 23:42 Güncelleme: 11.03.2024 00:45
Esnaf kredilerinde zorlu dönem

www.erzurumguneabakis.com/ Sedanur Bingöl 

2024 yılında esnafa verilecek olan kredilerde her ayrıntıyı göz önünde bulundurarak hareket edeceklerini ifade eden Önder, “2024 yılında esnaf arkadaşlarımıza vereceğimiz krediler, bize gelen talimat doğrultusunda Erzurum deyişiyle de ince eleyip sık dokumaya çalışacağız çünkü Türkiye'nin ekonomisi iyi değil. Bakıldığı zaman zaten zor şartlarda bize plasman geliyor bir de karnemizi zayıflatırsak bu gelen paylardan bu sefer bize dolu dolu paralar gelmez ve Ankara bize daha farklı bakar. Bunun için ise misal 10 TL alıyorsak ipotek 20 TL veya bir kefil varsa iki kefil alarak daha sağlam bir şekilde kredi vermeye çalışacağız” söylemlerinde bulundu. 

“Verilen kredilerin takibi yapılacak”

Önder esnafa verilen kredilerin de takibini yakından yapacağının altını çizerken, devletinde esnafa verilen kredilerde takibinin yakından yapılmasını istediklerini belirerek, “vatandaş bizden parayı alıyor ve götürüp faize veya farklı şeylere yatırıyor. Hal böyle olunca da devlet buna diyor ki bu durumun takibini yakından yapın ve önüne çıkın çünkü bazı zamanlarda krediyi alan vatandaşın ihtiyacı olmamasına rağmen almak isteyerek yatırım aracı olarak kullanabiliyor. Bu durum doğru mu? değil. Onun için Erzurum’da hakiki işletmeciyi, hakiki işvereni ve hakiki istihdam oluşturan esnaf arkadaşlarımızın hakkına farkında olmadan bile girmek istemiyoruz” diye konuştu.  

“2024 yılı bütçe hedefi”

2024 yılı için verilecek olan kredi hedefinin başvurular neticesinde oluşacağını vurgulayan Önder, kesin bir rakam veremeyeceğini belirtirken, “gönül isterdi ki başvuruda bulunan esnaflara kredi desteği verelim ama belli başlı kriterlerimiz olduğu için araştırılarak, ince eleyip sık dokunarak vermeye çalışıyoruz” diye aktardı.