ESNAF YİNE KAN AĞLIYOR..

Esnaf için ekonomik anlamda olumlu katkı sağlanacağı düşünülen festivalin, hiçbir katkı sağlamaması Taşhan esnafı tarafından tepkilere neden oldu.

Tarih: 23.08.2023 17:51
ESNAF YİNE KAN AĞLIYOR..

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur  Bingöl 

11 İlde başlatılan festival İller bazında ekonomiye ciddi katkı sağlarken Taşhan esnafında değişen bir şey olmadığını, ekonomik anlamda katkısı olmadığını da yine Taşhan esnafı belirtti.

Erzurum’da  yapılmış olan festival sizleri olumlu anlamda etkiliyor mu? Sorularını cevaplayan esnaf, “ Yaz sezonuna nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz, festivalin olması kazancımızda herhangi bir artışa neden olmadı.” ifadelerini kullandı. 

Esnaf, “ festivalin farkında değiliz çünkü buranın yaz kış zaten bir ziyaretçisi oluyor. Festival bağlamında ekstra bir durum söz konusu olmayıp gelenler satılan ürünleri almak yerine bakıp gidiyor. Bizlere sadece festival boyunca akşam saat 10’a kadar açık tutulması söylendi ama konserlerde bu saatte yapıldığı için değişen bir şey olmadı. Festivalin bizlere artısının olması lazımdı ama olmadı. Gelenlerinde neden almak yerine bakıp gittiklerini, pahalı bulmalarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü satmış olduğumuz ürünler ihtiyaç olmadığı için biraz daha lükse giriyor ve bu durumda da bir tespihe vereceği parayı gidip yemeye içmeye kullanmayı tercih ediyor. “