Esnaf yine şikayetçi

Oltu taşıyla bilinen ve satış noktası konusunda Oltu Taşıyla özdeşleşmiş olan Taşhan Çarşısı dışında herhangi bir işletmeden bağımsız olarak tesbih satışı yapılıyor.

Tarih: 09.12.2023 16:53
Esnaf yine şikayetçi

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Oltu taşının farklı farklı çeşitlerine rastlanan ve aslen Oltu taşı satışı yapılması için var olan Taşhan Çarşısı, işletmelerden bağımsız olarak yapılan tesbih satışlarından şikayetçi olduklarını dile getirdiler. 

Bazı belediyelerin ve Okulların Oltu taşı tesbih satışı yaparak Taşhan Çarşısının etkisini yitirmesine sebep olduklarının altını çizen Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Köroğlu, “Belediye başkanımız gelen misafirlerini Taşhan Çarşısında ağırlayıp Tesbih almalarını sağlamak yerine kendi elinde bulunan tesbihlerin satışını yapıyor bu da bizleri olumsuz etkileyerek bilinirliliğimizi kaybetmemize neden oluyor. Yine aynı şekilde mesleki okullarda da aynı durum söz konusu olup tesbih satışı yapılıyor ve bazıları var ki hem tesbih satışı yapıyor hem de Pahalı satıyor veya Rus taşını Oltu taşı olarak satıyor diyerek Taşhan Esnafını kötülüyor” ifadelerini kullandı. 

Rus taşını Oltu taşı Olarak satıyor diyenler tamamen yalan söylüyor açıklamalarında bulunan Köroğlu, “okullara dışardan gelenler misafirler için ufak bir vitrin yapılıyor ve satışların orada yapılması için Taşhan’a gitmeyin Rus taşı satıyorlar diyorlar. Böyle Bir şey kesinlikle yok bu tamamen yalan çünkü ben kendimde şahidim buranın yöneticisi ve kuyumcular odasının yönetiminde olan biri olarak buradaki bütün dükkanları didik didik denetliyoruz. Kesinlikle Rus taşı, maden veya işte bu işin tersi hazır şeyler satmak yasak olmakla beraber burada bulunan bütün esnafımız güvenilirdir” dedi. 

Fiyatlar konusunda inişler ve çıkışlar olduğuna değinen Köroğlu, “Serbest piyasa olduğu için kimseye bir şey diyemiyoruz biri 500 lira üzerinden satış yapıyor biri 600 liraya üzerinden satış yapıyor ki bu satışlarda çok uç noktalarda olmuyor. Kimse 5 bin liralık tesbihi kaldırıp da 500 liraya vermez veya Rus taşını kaldırıp da 5 bin TL’ye kimse satmıyor” söylemlerinde bulunarak konuşmasına son verdi.