ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Erzurum Elektronikçiler Odası Başkanı Necmettin Söğütlü, sektördeki ara elaman sıkıntısına dikkat çekti.

Tarih: 07.02.2024 21:44
ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKTI

www.erzurumgunebakis.com/İhsan KUMRU

Bu konun krize doğru gittiği için uyarıda bulunan Erzurum Elektronikçiler Odası Başkanı Necmettin Söğütlü,  zanaatkâr sayısındaki düşüşün esnafı zor durumda bıraktığını söyledi.

Elektronik sektöründe yaşanan tamir ve onarım talebinin önemine işaret eden Başkan Necmettin Söğütlü, ebeveynlere seslenerek çocuklarını meslek okullarına yönlendirmeleri konusunda çağrıda bulundu

.

 Söğütlü,” Ara elaman sıkıntısıyla boğuşuyoruz ve bu konu tam anlamıyla bir krize doğru gidiyor. Zanaatkâr sayısı gün geçtikçe azalıyor. Esnafımız bu konuda çok zor durumda. Teknoloji çağında yaşadığımız bugünlerde, her şey elektronikleşti ve enflasyon sebebiyle insanlar yeni ürünlere ulaşmakta güçlük çekiyor. Bu da eldekilerle idare etmek anlamına geliyor. Bu yüzden bizim sektörümüzde, tamir ve onarıma inanılmaz bir rağbet var. Ebeveynlere çağrım, çocuklarını meslek okullarından lütfen uzak tutmasınlar. Çünkü zanaatkârlar, günümüzde adeta altın çağını yaşıyor. İş bulamama gibi bir durumları olmadığı gibi, çok iyi maaşlarla çalışıyorlar. Zanaatkâr geleneğinden gelme olarak ortaokul yaşlarından itibaren çocuklarımızı zanaata yönlendirmemiz lazım. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, çocukların yeteneğine göre onları bir mesleğe yönlendirmelidir. Hafta sonları, yaz tatillerinde çocuklarımızı bir zanaata verelim ki orada bir meslek öğrensinler, hayatı, işi öğrensinler. Bu bir zulüm değil, tam aksine çocuklar için bir gelecektir.  Kalifiye eleman sorunun ortadan kalkması için bir çalışma yapmalıyız. Bu sorun günden güne büyüyor. Kalifiye eleman bulunmazsa sektörlerimizde kayıplar olur. Sektörde yeterli eleman çalışmazsa üretim düşer. Az üretim olur. Bu sefer fiyatlar yükselir ve toplumun tamamı bundan etkilenir. Onun için bu soruna el birliğiyle el atmalıyız. Çünkü bu sorun toplumsal bir sorundur. Sadece bir şehrin sorunu değil. Bu konuda en büyük iş hükümete düşüyor.”