Esnaftan öğrenci isyanı

Erzurum esnafı, 2017 EYOF sebebiyle üniversite öğrencilerine 2 ay tatil verilmesine tepki göstererek, Erzurum ekonomisinde öğrencilerin büyük paya sahip olduğuna dikkat çektiler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Esnaftan öğrenci isyanı

Erzurum´da düzenlenecek olan 2017 EYOF´da yer alacak oyuncular için yurtlar, oyunlar köyü olarak belirlendi. Bu süreç içerisinde üniversite 2 aylık bir yarıyıl tatiline girdi. Erzurum esnafı ise, öğrencilerin Erzurum´dan 2 aylık bir süreyle uzaklaştırılmasının esnafa, 2016 yılından sonra 2´inci bir darbe vurduğunu belirttiler.

Erzurum esnaflarından Erkan Hancı, Esnafın durumunun genel olarak iyi olmadığına dikkat çekerek, ?İşlerimiz çok durgun. Bu durgunluk sadece Erzurum´da değil Türkiye geneli yaşanan bir sorun; 2016 yılı olayları, dolar, ekonomik kriz faktörleri sonucunda bu haldeyiz. Kriz vatandaşı vurunca, bizde bu zincirin bir parçası olarak etkilendik. Erzurum´da sayılı günler sonra EYOF düzenlenecek. Bu Erzurum´un tanıtımı noktasında çok iyi. Ancak esnaf açısından iyi değil. EYOF´a gelecekler bize bir katkı sağlamayacak. Bu oyun sebebiyle öğrencinin Erzurum´dan 2 ay gibi uzun bir süreliğine tatil edilmesi yanlış oldu.? dedi.

OYUNLAR KÖYÜ FARKLI BİR YERDE OLMALIYDI

Öğrencilerin gitmesine tepki gösteren bir diğer esnaf Ahmet Serkan Barutcugil´de, ?Esnaf, zor ve zarar dolu bir yıl geçirdi. Düzelmesi içinde bir ortam yok. Önemli bir oyun organizasyonu olan EYOF´ta şehrimizde düzenleniyor. Ancak şehir bundan yararlanamıyor. Yararlanamadığı gibi en büyük ekonomik kaynağı olan öğrenciyi de elinden alınıyor. Keşke bu süreçte oyunlar köyü farklı bir yer olarak belirlenseydi de öğrenciler burada kalsaydı. Bizim için çok iyi olurdu. Biz bu durumun benzerini 2011 kış olimpiyatlarında da gördük ve sonuç aynı olacak.? diye konuştu.

DERS ALINMIYOR

2011 yılının örnek alınmadığını vurgulayan Rafet Yılmaz adlı esnaf ise, ?2011 yılında Erzurum önemli bir kış oyunlarına ev sahipliği yaptı. Bu süreçte Erzurum´a önemli yatırımlar yapılarak turizme kazandırıldı. Tabi bu süreçte bazı şeyler ters gitti. Ancak esnafın durumu bilenen bir sonuç. Öğrenciye 2 aylık verilen tatil çok fazla. Bu süreçte Erzurum esnafının ekonomisini kim döndürecek. 2011´de bizle esnaflar resmen sinek avladık. Kaldı ki bu yıl esnafın ekonomisi de iyi değil. Bu da birde böyle uzun bir tatil hiç iyi olmadı.? şeklinde konuştu.

 
Muhammed cOŞKUN