ESNAFTAN İLGİNÇ ÇÖP UYARISI

Erzurum’un Yakutiye İlesine bağlı Mumcu Caddesinde esnaf çöp konteyner sıkıntısı yaşıyor.

Tarih: 02.11.2023 11:17
ESNAFTAN İLGİNÇ ÇÖP UYARISI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Mumcu Caddesindeki bir esnaf, dükkânın önüne çöp atılmasının önüne geçmek için elektrik panosuna uyarı yazısı asınca amacına ulaştı.

Dükkânın önüne atılan çöplerden rahatsız olduğu için direğe yapıştırılan yazıda “Allah’ını seven buraya çöp atmasın biraz aşağıda çöp var oraya atsın.” ifadeleri yer aldı. 

Mumcu caddesinde bulunan esnaf, dükkânının önüne çöplerin neden olduğu kötü kokuların önüne geçmek için bir uyarısı yazısı yazmayı çözüm yolu olarak seçti.

Esnaf,” Birçok yere başvurdum ama buranın pisliğinden kurtulamadım. Çözümü artık yazdığım yazılarda aradım. Yazıyı yazınca dükkânın önüne çöp atma olayını yüzde 50 azaldı. Herkes dükkânımın önüne çöplerini atıyor. Çöpleri bırakmasalar zaten yazıyı yazmazdım. Herkes çöpünü kendi dükkânının önüne atsın. Yazıyı yazınca dükkânın önüne çöp atma olayını yüzde 50 azaldı. Yazıyı yazmak işe yaradı. Sokağa çöp konteyneri koymak sıkıntı oluşturur. Konteyner koyulduğu zaman bu kez çöplerin toplanması gerekiyor. Burası o kadar çok pis oluyor ki kokudan duramıyoruz. İnsanlar artık evindeki çöplerini buraya atarak yığma yapıyordu. Tüm esnaf da buna şahidiz. Yazıların ardından eskisi kadar çöp birikmiyor. O da birkaç gündür yok. Neredeyse her gün çuval çuval pisliği buradan temizliyoruz. Burayı temizlediğim kadar kendi dükkânımı temizlemedim.  Toplanmayınca da çöpler yerlerde kalıyor. Halkın bu konuda daha duyarlı olması lazım. Vatandaşlar çöplerini elinde tutarak çöp kutularına atsalar sorun olmayacak.”