ET DÖNER FİYATINA ASGARİ GÜZELLİK

Her üründe yaşanan zamlar arasına dönerler de eklendi

Tarih: 28.12.2023 21:41
ET DÖNER FİYATINA ASGARİ GÜZELLİK

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Asgari ücretin belli olmasıyla birlikte Erzurum’daki lokantalar Et döner fiyatlarına 1 Ocak 2024 itibaren geçerli olmak üzere zam yapacak. 

Şuanda et dönerin fiyatı 130 TL’den satışa sunulurken 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren et dönerin fiyatı 200TL’den satışa sunulacak. 

Konuyla ilgili olarak Erzurum Lokantacılar Odasından alınan bilgiler doğrultusunda et döner fiyatlarına zam yaptıklarını dile getirdiler. 

Artan maliyetler ve kırmızı etin kilogram fiyatında yaşanan büyük ölçekli artışlardan dolayı et dönere zam yapma kararı aldıklarını ifade ettiler. Son iki yıllık dilimde yaşanan ekonomik sıkıntıların etkisi her alanda hissedilmeye devam ediyor. Ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyat artışlarının sürmesi ise vatandaşların cebini yakıyor.

Kırmızı etin kilogram fiyatında yaşanan büyük ölçekli artışlar hazır yemek sektörüne de etki ederken özellikle pek çok kişi tarafından tercih edilen dönerlerin fiyatlarında büyük artışlar yaşandı. Fiyatlardaki artışlar hız kesmeksizin devam ederken vatandaşlar ve işletmeler de fiyatlardan şikayetçi oluyor. İşletmelerden gelen bilgiler kapsamında zamların ilerleyen aylarda da devam etmesi öngörülüyor Ete gelen zamlardan sonra dönerin neredeyse her ay fiyatı artıyor.