Etkinliği gören kitap okudu!

Kütüphane haftası kapsamında okuma farkındalık etkinliği düzenlendi, ilginin fazla olması mutlu etti...

Tarih: 31.03.2022 17:58
Etkinliği gören kitap okudu!

Sinan AYDIN

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 58. Kütüphane Haftası kapsamında MNG AVM'de okuma farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. “Kütüphanede Hayat Var” başlıklı kitap okuma  farkındalık etkinliğine, katılımın fazla olması mutlu etti.  Saat 12:30-13:30 saatleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan etkinlik kapsamında Erzurumda da vatandaşlar kitap okumaya davet edildi.

İLGİ BÜYÜK OLDU

“Kitap Okuma Etkinliği”, iklim şartları göz önünde tutularak Erzurum MNG AVM’de düzenlendi. Yapılan etkinliğe, Vali Yardımcısı Can Atak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz,İsmail Saib Sencer İlHalk Kütüphanesi Müdürü Fatma Utar,çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Katılımın oldukça fazla olması, protokolü ve etkinliği düzenleyenleri mutlu etti.

KÜTÜPHANE HAFTASI NEDİR?

Vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacı ile her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, ülkemizde Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. İlki 1964 yılında başlayan Kütüphane Haftası kutlama etkinliklerinde, yurt çapında kütüphane ve kütüphanecilik konularını ele alan konferanslar, sempozyumlar, paneller, seminerler gerçekleştirilmekte, yeni yayınları okuyuculara tanıtıcı sergiler açılmakta, eğitici ve kültürel film ve slaytlar gösterilmekte, kü­tüphane ve kitapla ilgili çeşitli söyleşiler ve yarışmalar düzenlenmektedir.