ETRAF TOZ DUMAN

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Mumcu caddesinde bulunan tarihi binanın yıkımına başlandı.

Tarih: 02.11.2023 12:40 Güncelleme: 02.11.2023 13:04
ETRAF TOZ DUMAN

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na ait olan Mumcu’da bulunan bina yakılarak, yerine modern bir iş merkezi yapılması planlanıyor. 

Tarihi binanın yapıldığı ilk yıllarında Erzurum Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan, su ve elektrik abonelerinin aidat yatırdığı, Hilmi Nalbantoğlu, Orhan Şerifsoy ve Selahattin Ozan gibi belediye başkanlarının da görev yaptığı binanın yıkımına başlandı. 

Yıkımın çevreye rahatsızlık vermemesi için gerekli önlemlerin alınmaması esnafın işlerini aksatırken, yoldan geçen vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi. 

Bina yıkımı kontrollü bir şekilde devam eden binadan çıkan toz bulutu çevreye yayılırken çevrede ki esnaflar oluşan kirlilikten şikâyetçi oldular.

Esnaflar,” Burada başlayan bina yıkım yüzünden dışarıya çıkamaz olduk. Sürekli gürültü, sürekli toz içindeyiz. Yıkım ekiplerine defalarca neden enkaza su tutulmuyor diye sorduk. Ekipler gerekli zamanlarda su tutulduğunu ifade ediyor fakat her saat başı toz, duman içerisinde kalıyoruz. Etraf toz içerisinde kalınca daha kötü oluyor. Kendi dükkânımın camlarını sürekli yıkıyoruz su ile. Sağlık açısından dışarı çıkamıyoruz. Havalar zaten felaket fakat dışarı daha berbat. Yetkililer yıkımı devam eden binaların enkazlarına su tutması gerek ama maalesef bu olmuyor. Asbest tehlikesi olabilir” dedi.