ETÜ Curling Takımı Seçmeleri Başladı!

Erzurum Teknik Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Murat Turan, “Cuma gününde akşam saatlerinde curling seçmeleri gerçekleştirilecek”

Tarih: 24.10.2023 18:26
ETÜ Curling Takımı Seçmeleri Başladı!

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Seçmelerin kesin tarihini açıklayan Erzurum Teknik Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Murat Turan, seçmelerin gerçekleştirileceğini ancak öğrencilerin geri gönderilmeyip, öğrencilere ETÜ Spor Kulübü adına lisans verileceğini söyledi.

“Erzurum Teknik Üniversitesi’nin spor kulübünü kurduk ve bu bağlamda birkaç branş aktifleştirdik. Bunlarda biri de curling. Bir açılış yaparak üniversite öğrencilerinin revaçta olan kış sporlarına ilgili olmaları ve spor kulübümüzün körling branşı aktifleştirmek adına böyle bir afiş hazırladık. 10.27.2023 tarihinde, akşam saatlerinde curling seçmeleri gerçekleştirilecek ama gelen öğrencileri geri göndermeyeceğiz. Hepsini alıp hem curling eğitimleri verilecek hem de “Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Kulübü” adına lisanslayacağız.”

ETÜ Spor Kulübünde 4 Branş Aktifleştirildi

“Kurulan kulüpte ilk olarak 4 branşı aktifleştirdik bunlar, badminton, körling, bisiklet ve atletizmdir” şeklinde konuşan Erzurum Teknik Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Murat Turan, sözlerine, “Branşlar aktifleşirken ikinci kademe antrenörlük belgesi gerektiği için ulaşabildiğimiz kadar ulaştık ayrıca yeni kurulduğumuz için bir çok branşa girip de yükümüzü çok ağırlaştırmak istemedik çünkü hem derslere giriyoruz hem de üniversite içinde bir sürü görevlerimiz oluyor. bu bağlamda şu anda açacağımız branş muhtemelen kayakla masa tenisi olacak. bu da yine branş hocalarımızın talepleri doğrultusunda gerçekleşecek. Şu an başvuru sayısı tutmuyoruz ama gelen öğrencilerimiz oluyor.” şeklinde devam etti.