ETÜ Murat Ertaş'ı konuk etti

ETÜ Oku/Yorum Kulübü, konu kültür ve edebiyat olunca, alanında uzman bir isim olan Türk Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Murat Ertaş’ı misafir etti.

Tarih: 09.11.2022 12:40 Güncelleme: 09.11.2022 12:40
ETÜ Murat Ertaş

Sinan AYDIN

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Oku/Yorum Kulübü, bu yıl ilkini düzenlediği "Geleneksel Kütüphane Buluşması" adetkinliklerin ilk konuğunu ağırladı. ETÜ Oku/Yorum Kulübü, konu kültür ve edebiyat olunca, alanında uzman bir isim olan Türk Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Murat Ertaş’ı misafir etti.  Murat Ertaş, Erzurum’un kültürü ve edebiyatı üzerine araştırmalar yapmış, makaleler yazmış ve deyim yerindeyse bu işe ömrünü adamış bir isim.

MURAT ERTAŞ İLE TADI DAMAKLARDA KALAN SÖYLEŞİ

Konu Kültür ve Edebiyat, Konuk da Murat Ertaş olunca, "Şehir ve Medeniyet" üzerine gerçekleştirdikleri sohbetin tadı bir başka oldu. Özellikle Erzurum edebiyatı ile ilgili edinilen bilgiler çok önemliydi. Murat hoca, ETÜ öğrencilerine, Ertimoloji, Erzurum'un kökeni, Erzurum isminin nereden geldiği, nelere dayandığı, Erzurum Dil ve Edebiyatı, şehirlerin edebiyata katkıları konularında bilgiler verdi. Söyleşi, katılımcı öğrenciler tarafından bütük beğeni topladı.