Ev sahiplerine hatırlatma: “Kira Beyannamesi” verme süresi başladı!

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir konuda hatırlatma: Kira geliri elde eden ev sahiplerinin 1 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında kira beyannamesi verme süresi başladı.

Tarih: 10.03.2024 23:11
Ev sahiplerine hatırlatma: “Kira Beyannamesi” verme süresi başladı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Bu sürenin belirtilen tarihler arasında yerine getirilmemesi halinde para cezası kesilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusuna göre, milyonlarca ev sahibini ilgilendiren bu süreç 1 Mart itibarıyla başlamış durumda. Ayrıca bu yıl, kiracıların da bu sürece dâhil edilmesi kararı alındı. Kiracılar, Dijital Vergi Dairesi'ne abone olarak sisteme giriş yapabilir ve mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle ilgili karşılaştırmalar yapabilirler.

Hükümetin bu adımı, yanlış beyanda bulunanlar ile hiç beyanda bulunmayanlar arasında vergi kaçırma durumunu önlemeyi amaçlıyor. Beyanname süresini kaçıranlar için ise özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Ev sahiplerinin, elektronik ortamda verilmesi zorunlu olan kira beyannamelerini süresi içerisinde Dijital Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla mobil uygulamalardan kısa süre içinde ödeyebilecekleri belirtiliyor.

Bu nedenle, ev sahiplerinin beyanname süresini kaçırmamaları ve belirlenen tarihler arasında gerekli işlemleri yapmaları önem taşıyor.