Ev sahiplerine kolaylık: Kiracılar 4 şartla 3 ayda evden çıkarılıyor!

Ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarması zorlu bir süreç olabiliyordu. Ancak artık, ev sahipleri için kiracıları 3 ayda evden çıkarmanın yasal yolu açıldı. İşte bu yeni düzenleme ile ilgili detaylar:

Tarih: 24.03.2024 13:30
Ev sahiplerine kolaylık: Kiracılar 4 şartla 3 ayda evden çıkarılıyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

4 ŞARTIN YERİNE GETİRİLMESİ GEREKİYOR!

Ev sahipleri, kiracılarını evden çıkarmak için 4 şartın aynı anda yerine gelmesi gerekmektedir. Bu şartlar karşılandığında, mahkemeden tahliye kararı almak mümkün hale gelmektedir. İlk olarak, kira sözleşmesinin süresinin dolması gerekmektedir. Bu sürenin kaçırılması halinde, kira sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzamaktadır. İkinci şart ise kiracının en az 10 yıl süreyle ev sahibinin malı olan mülkü kiralamış olmasıdır. Bu şartlar sağlandığında, ev sahibi kira sözleşmesinin süresinin dolmasına en az 3 ay kala kiracıya yazılı olarak bildirim yapmalıdır. Bu bildirimde, kiracının evden çıkması gerektiği ve kira sözleşmesinin uzatılmayacağı belirtilmelidir.

Daha sonra, ev sahibi arabulucuya başvurarak kiracı ile anlaşmaya çalışacaktır. Anlaşma sağlanamazsa, ev sahibi mahkemeye başvurarak tahliye davası açacaktır. Bu davada, ev sahibinin eli oldukça güçlü olduğundan, genellikle ilk celsede mahkemeden tahliye kararı çıkmaktadır. Böylelikle, kiracı 3 ay içinde evden çıkarılmış olmaktadır.