EV YAPIMI MANTIYA ZAM!

İç harcı dana etinden üretilen kıyma ve soğandan oluşan, meşakkatli yollardan geçerek, özenle hazırlanan ev mantılarında, et ve una zam gelmesi üzerine satış fiyatlarında artış yaşandı.

Tarih: 22.08.2023 23:32
EV YAPIMI MANTIYA ZAM!

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru 

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan ve toplum olarak hamur içine düşkünlüğümüzün sebeplerinden olan,  özellikle sıcak havalara karşı tüketilmesi tercih edilen mantıda fiyat artışına gidildi. Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız ev yapımı mantı satan esnaf, “ Mantının ayrı ayrı tüm malzemelerine zam geldiği için hazır haline de zam geldi” dedi. 
Esnaf, “ Ev yapımı mantıya diğer ürünlerden kaynaklı, un olsun, ambalajı olsun, etiketleri olsun bir zam geldi ama özellikle etten dolayı zam geldi. Yaklaşık iki ay önce kilosunu 70 TL’ye satıyorken geçen ay kilosunu 90 TL’den satışa sundum şu an ise kilosunu 110 TL’ye satıyorum ama artırmamak için direniyorum. Tercih edilmesi noktasında ise ev mantısının rağbet görmesi tamamen tadı ve güvenilirliği, çünkü makine ürünü olarak hazırlanıp satılan mantı çokken bizler, Tamamen ev ürünü olarak mantı satışlarını gerçekleştiriyoruz. Üretici tüketiciye şu konuda açıklık getirmiyor, Makine ürünleri olan mantı ile el emeğiyle yapılan mantının tadı bir olmuyor çünkü istesen de makine üretiminde yüzde yüz et kullanılmıyor. Kullanılmadığı içinde iki mantı arasında ki lezzette bariz bir fark oluyor.”