Evde taş gibi yoğurt mayalamak için püf noktalar!

Yoğurt mayalamak sanıldığı kadar karmaşık değil! Uzmanlar, sağlık için ev yapımı yoğurt tüketmenin önemini vurguluyorlar. İşte, 35 yıllık bir ev hanımının yoğurt mayalama sırrı:

Tarih: 05.05.2024 22:20 Güncelleme: 05.05.2024 22:27
Evde taş gibi yoğurt mayalamak için püf noktalar!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Yoğurt mayalamak için bilmeniz gereken birkaç püf nokta var. Bu ipuçlarını takip ederek artık siz de evde taş gibi yoğurtlar yapabileceksiniz. Peki, yoğurt mayalarken nelere dikkat etmelisiniz?

Sütün Kalitesi: İyi bir yoğurt için kaliteli süt şart! 5 litre sütü sütçüden temin edin ve ince bir süzgeçten geçirerek süzün.

Sütü Kaynatın: Süzülmüş sütü orta ateşte kaynatın. Üzerinde oluşan kaymağı alabilir veya kaynatılmış sütü mayalamak için kaplara aktarabilirsiniz.

Maya Hazırlığı: Yoğurt yapımında mayaya da ihtiyacınız olacak. Eski yoğurdunuzdan 3-4 kaşık ayırın.

Sıcaklık Kontrolü: Kaynamış sütü oda sıcaklığına getirin. En önemli nokta burada: sütün çok fazla kaynamamasına dikkat edin.

Mayalama Sıcaklığı: Sütünüzü mayalayacağınız kaplara aktarın. Sütün sıcaklığını kontrol etmek için parmağınızı süte batırın. 7'ye kadar sayın, parmağınız yanmıyorsa doğru sıcaklığa ulaşmışsınız demektir.

Mayalama İşlemi: Mayalık yoğurdu sıcak süt ile karıştırın ve kaplara pay edin. Yoğurdu mayaladıktan sonra kapağı kapatın ve sıcaklık sabit olsun.

Süre Kontrolü: Yoğurdu mayaladıktan sonra kımıldamadan 8-9 saat bekletin. Ardından dolaba koymadan önce 1-2 saat dışarıda dinlendirin.

Artık evde taş gibi yoğurtlarınız hazır! Bu püf noktaları takip ederek sağlıklı ve lezzetli yoğurtlar yapabilirsiniz.