EVLADININ HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Meltem Kuşkay, 3 yaşından beri resim yapmaya başlayan kızı 10 yaşındaki Mila Kuşkay’ın resim sergisi hayalini gerçekleştirdi.

Tarih: 16.06.2023 20:20 Güncelleme: 16.06.2023 20:28
EVLADININ HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia ASLAN KARAKAŞ

10 yaşındaki Mila Kuşkay, short track sporunda Türkiye birincisi olurken ve 3 yaşından beri resim yapmaya başlarken annesi Meltem Kuşkay, kızının resim çizme yeteneğini fark ederek hayallerini gerçekleştirmesi için kızına destek olarak resim sergisi açtı. 

10 yaşındaki Mila Kuşkay’ın, 3 yaşından beri boya kalemlerle oynadığını ve 4 buçuk yaşından beri resimlerini çizmeye başladığını ifade eden Meltem Kuşkay,  küçük yaşta kızının resime sanatına ve short track sporuna ilgisini olduğunu ve her konuda destek çıkmak için kızının hayaline ulaşması içinde kendi imkânlarıyla resim sergisi açtığını söyledi.

Kuşkay,” Benim kızım normalde short track sporunda Türkiye birincisi ve çok da iyi bir sporcudur. Resim de onun fobisiydi. Resimleri sürekli ilkokuldan beridir yapmaya devam etti ve çok iyi bir öğretmenimize rastladık. Öğretmenimizin de artık yaptıkları resimlerle sergi açması gerektiğini söyledi. Daha sonrasında da karar verdik. Ve insanlara hem bu spor ve resim sanatıyla ikisinin bir arada gittiğini göstermelerini istedik. O yüzden de bu Düşlerin Kanatları adlı resim sergisi açtım. Kızım Mila’nın hiç kimsenin yönlendirilmesine bağlı kalmadan kendi başarısını gözler önüne koymuş oldu. Küçük çizimlerle daha ileriye giderek başarısını oluşturdu. Kendi kızıma her türlü konuda destek çıktım. Mila şuan 10 yaşında ve 3 yaşından beri boya kalemlerle oynuyordu ve 4 buçuk yaşından beri resimlerini çizmeye başladı. Mila’nın ilk çizdikleri resimler havyan figürleriydi ve şuan da anime resimlerini ortaya çıkardı. Kendisine ait YouTube kanalında animelerini konuşturuyor. Az önce bir resim öğretmeni gelip resimlere bakıp Mila’nın yaşını öğrenip ve hiç eğitim almadığını duyunca çok şaşırdı. Öğretmenin güzel görüşleri bizleri çok gururlandırdı. Artık kızımın baya güzel resim yapıyor diyebiliyorum. Mila kızım burada kendi düşlerini yaptı. Bizde burada vatandaşlarımıza Mila’nın kendi iç dünyasını gösterip sergiliyoruz. Sporla sanatın nasıl birleştirdiğini gösteriyoruz. Şuan burada ki vatandaşlarımız şaşırıyor. Bu resimleri kaç yaşından beri yaptığını merak ediyorlar. Mila çok güzel ilerleyen bir short track’çı olacak ama bu yanında da Mila iç mimar olup güzel dekorasyonlar, harika evler yaratmayı düşünüyor. Ama ilerde ne olur bilemeyiz. Mila ne isterse biz ailesi olarak onun yanında olacağız. “

GELECEĞİN İÇ MİMAR VE ANTRENÖRÜ 

10 yaşında olmasına rağmen iki alanda da kendini geliştirerek, spor alanında short track da Türkiye birincisi olduğunu, resim sanatında da sergi açacak seviyeye geldiğini ifade eden Mila Kuşkay,  Anime resimlerine 5 yaşından itibaren ilgisinin bulunduğunu ve okulda ki arkadaşlarının kendisine hep resim sanatında kötü olduğunu söyledikleri için resim sanatına odaklanarak, denemeler yaparak resim yeteneğini geliştirdiğini ve annesinin resim sanatı konusunda destek çıkarak elindeki imkânlarıyla resim sergisi açtığını söyledi.

Kuşkay, ” Ben her yerde resimler görüyordum ve gördüğüm resimler çok dikkatimi çekiyordu ve dikkatimi çektikçe bende buna odaklanmaya başladım. Ayrıca spor da yapmaya başladım. Spor olarak da patene başladım. Jimnastikten sonra da hemen buz patenine başladım. Resim çizmekte de bana sınıf arkadaşlarım çok kötü resimler çizdiğimi söylüyorlardı. Bende bunu geliştirmek için kendimi geliştirmeye başladım. Kendi kendime denemeler yaptım ve ortaya çok güzel resimler çıkardım. Resim sergisi de açmayı hiç düşünmemiştim ve artık kendi yaptığım resimlerden sergi açtım. Annem bana sergi açmamda çok yardımcı oldu ve teşekkür ediyorum. Gelmeden önce de çok heyecanlıydım. Bazı çocuklar yaptıklarım resimlere kötü yaptığımı söylüyorlar ama bu beni daha da çok hırslandırıyor ve bu onların kendi görüşleri tabi. Şuan da çok mutluyum. Bu sergimle de dünyanın en mutlu günüm olabilir. Gelecekte ise İç Mimar ve Antrenör olmayı istiyorum.”