Eymen bebek destek bekliyor

Dünyada ender görülen hastalıklardan birisine yakalanan minik Eymen’in, bu hastalıktan kurtulabilmesi için gen tedavisi görmesi gerekiyor.

Tarih: 22.07.2022 09:40
Eymen bebek destek bekliyor

EYMEN BEBEK YAŞASIN

Toplamda bir milyon 820 bin dolara ihtiyaç duyan Eymen bebek için başlatılan kampanyaya destek bekleniyor.

Sinan AYDIN

8 ay kadar önce ölümcül SMA Tip 1 (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığına yakalandığı ortaya çıkan Eymen bebek, hayata tutunabilmek için çok miktar paraya, dolayısıyla yardımsever insanların desteğine ihtiyaç duyuyor. Sanayi Mahallesi’nde oturan Özlem ve Risalettin Kaya çiftinin üçüncü çocukları olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında (29. 11. 2021) dünyaya gelen ve aileyi sevince boğan Muhammed Eymen’de ortaya çıkan anormallikler anne-babayı tedirgin etti.

DUBAİDE GEN TEDAVİ GÖRMESİ GEREKIYOR

Doktora götürülen minik Eymen’e; 10 Şubat 2022 tarihinde omurilikteki sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel yetenekleri ortadan kaldıran, dolayısıyla kas kaybı ve zayıflığa neden olan SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Dünyaya geldiği günden beri rahat nefes alamayan ve geçtiğimiz nisan ayında ameliyat edilerek cihaza bağlı şekilde nefes alması sağlanan Muhammed Eymen Kaya’nın hayata tutunabilmesi için Dubai’ye gitmesi ve orada gen tedavi görmesi gerekiyor. Bu tedavinin yapılabilmesi için de 1 milyon 820 bin dolara ihtiyaç duyuluyor. Bu parayı ödeme imkanından yoksun olan aile, Erzurum Valiliği’nin de izniyle bir bağış kampanyası başlattı. Aynı hastalığa yakalanan Aydın’daki bir bebek için 2 milyon dolar toplandığını haber kanallarından öğrenen ve umutlanan Kaya Ailesi, başlattıkları kampanyanın aynı şekilde ilgi görmesini umut ediyor.

ZAMAN GİDEREK TÜKENİYOR

Bebeğinin neredeyse üç aydan beri yoğun bakım altında tutulduğunu belirten anne Özlem Kaya, minik Eymen’in hastane tarafından konulan 2 yaş ve 13 kilo sınırını aşmadan tedavisine başlanması gerektiğini söyledi, “Bu tedavi için istenen 1 milyon 820 bin doların toplanmasını umutla bekliyoruz. Yaklaşık 3 aydır yoğun bakımda olan bebeğimin yardım olmadan hayata tutunması imkansız. Başta Erzurum’dan sonra tüm Türkiye’den destek bekliyoruz. Ülkemizde başlatılan kampanyalarla 150 çocuğumuz yurtdışında gen tedavisi görerek sağlığına kavuşmuş. Bunlardan birisi de Muhammed Eymen neden olmasın! Ülkemizde uygulanan spinraza denilen bir ilaç var ve bu ilaç hastalığı durdurmaya ne yazık ki, yetmiyor sadece hastalığın ilerlemesini yavaşlattığı söyleniyor. Muhammed Eymen bu ilacın 4 dozunu almasına rağmen hiçbir etkisini göremedik maalesef tek çözüm gen tedavisi” diye konuştu.